Merhaba Arkadaşlar
Ben 2001 yılında ssk hastanesine hizmetli memur olarak atandım 3 ay çalıştıktan sonra istifa ettim şu anda tekrar göreve dönmem mümkünmü mümkünse ne yapmam lazım. İlginize şimdiden tşk.ler
Saygılar
Printable View
Merhaba Arkadaşlar
Ben 2001 yılında ssk hastanesine hizmetli memur olarak atandım 3 ay çalıştıktan sonra istifa ettim şu anda tekrar göreve dönmem mümkünmü mümkünse ne yapmam lazım. İlginize şimdiden tşk.ler
Saygılar
tekrar memur olabilirsin. KPSS ye girip yeterli puanı alarak yeniden atanabilirsin.
Elpida cevaplarına hayran kadığımı bidirmeden edemeyeceğim..
Sayın Akrep72, Devlet memuruluğunuza atandakıktan sonra 1 yıllık eya kurumunuzun uygun görmesi durumunda 6 aylık çalışma süreniz sonunda asil devlet memuru olursunuz. bu süreç zarfında devlet memuru adayı konumunda bulunursunuz. yazınızdan anladığım kadarıyla siz atanır atanmaz 3 ay içerisinde istifa etmişsiniz, aday memurluk sürecinde istifa etmeniz geri dönüşünüzde size kadro hakkı tanımaz.
yani asil memur olup istifa etmiş olsaydınız geri dönüşünüz size ayrılmış kadro üzerinden mümkündü. ancak şu haliyle mümkün görünmemektedir. Yine farklı bir konu olan eyer istifanızı dilekçe ile etmişseniz, ve dilekçenizi verdikten sonra 1 aylık geçiş süresini beklemiş bulunuyorsanız hak talep etme şansınız olabilir (kesin olmayabilir sadece tahmin) . eyer hiç beklmeden kurumu terkettiyseniz hiçbir hak talep edemezsiniz.
burada Elpida'nın cevabı geçerli olur, yani tekrar memurluk sınavına özürlü yada yurt çıkışlıysanız; kamu kuruluşlarının belirleyeceği tarihlerde memur olabilme hakkınız bulunmaktadır.
Teşekkür ederim Cevoooo :)
Ben arkadaşımızın kadfasının karışmaması için ii kestirmeden anlattım. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 94. maddesi çekilmenin veya çekilmiş sayılmanın nasıl olacağından bahsediyor. Aynı kanun'nun 97. maddesinde ise çekilenlerin veya çekilmiş sayılanların nasıl tekrar görev alabileceğinden bahsediyor. Arkadaşım usulüne uygun olsa da olmasa da 97. maddede belirtilen 6 ay ve bir yıllık süreleri çoktan geçtiği için bu konuda kafa yorması gereksiz olduğundan detaya girmedim. :) Arkadaşımızın bu seneki KPSS sınavına girerek yeniden atanmayı beklemesi ve senin de belirttiğin gibi önceki haklarına kavuşamayacağınıda bilmesi gerekiyor. KPSS de bol şanslar.