Ortak Mala Haciz Konulması
Selamlar ,
Benim sorum suan boşanma davamız karara bağlandı temyiz yolu acık olduğundan bu süreyi beklemekteyim.Ortak olan bir tapu var ve borçlarımdan dolayı tapuya haciz konulursa ne yapmam gerekir?veya haciz konulduğunda karsı taraf bu konuyla ilgili ne yapabilir?Evi satalım desemde buna yanaşmıyor ve ev 2senedir boş bir şekilde duruyor.Yardımcı olursanız sevinirim.
Re: Ortak Mala Haciz Konulması
Alıntı:
murat_2 rumuzlu üyeden alıntı
Selamlar ,
Benim sorum suan boşanma davamız karara bağlandı temyiz yolu acık olduğundan bu süreyi beklemekteyim.Ortak olan bir tapu var ve borçlarımdan dolayı tapuya haciz konulursa ne yapmam gerekir?veya haciz konulduğunda karsı taraf bu konuyla ilgili ne yapabilir?Evi satalım desemde buna yanaşmıyor ve ev 2senedir boş bir şekilde duruyor.Yardımcı olursanız sevinirim.
Tapu sizin hissenize konur.
Siz ortaklığın giderilmesi davası açarak evin açık arttırmayla satılmasını sağlayabilirsiniz. Veya haczi koyan kişi alacağını tahsil etmek için evi açık arttırmayla sattırabilir. Elde edilen parayla önce mahkeme masrafları ödenir, kalanın yarısı eski eşinize verilir, diğer yarısıyla borcunuz ödenir, artan olursa size verilir.
cevabınız için tesekkür ederim.Evi satmaya yanasmadığından dolayı sanırım başımıza böyle bir durum gelecek.Evi kendisi alacağını söylüyor ama malesef böyle bir parası yok daha öncede demişti ama bu parayı karsılayaamadı.
eve dön ihtarı geldi imzaladım ve aldım.iki aylık dönme süresi başlamış oldu. fakat terk ihtarının dört aylık süre dolmadan yapıldığını fark ettim. a)ne zamana kadar terk ihtarına itiraz edebilirim. b)nereye itiraz etmem gerekir.teşekkürler.
Alıntı:
silas rumuzlu üyeden alıntı
eve dön ihtarı geldi imzaladım ve aldım.iki aylık dönme süresi başlamış oldu. fakat terk ihtarının dört aylık süre dolmadan yapıldığını fark ettim. a)ne zamana kadar terk ihtarına itiraz edebilirim. b)nereye itiraz etmem gerekir.teşekkürler.
Buradan devam edin:
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=35382