-
Çifte Emeklilik
Babam ,emekli sandığından emekli olduktan sonra 1979 yılında ssk lı olarak bir iş yerinde çalışmaya başlamış ve yaklaşık 15 yıl sonra işten ayrılmıştır .15 yıl boyunca babam adına sigortaya yatırılan bu primler toplu olarak geri alınabilinir mi ya da babam ssk dan da emekli olabilir mi.
-
Re: Çifte Emeklilik
Çift emeklilik olamaz.506 sayılı SSK kanununun 64. maddesi; erkek 60 yaşını doldurması ve yaşlılık aylığına hak kazanamaması halinde,istek üzerine;primleri iade edilir,der.
Madde sadece bu kadar.Sorunuza cevap veriyor mu?Hayır.O zaman şöyle mantık yürütsek,diyorum:Babanız 60 yaşını geçti mi?Geçmiştir.Emekli Sandığından emekli olan birinin YAŞLILIK AYLIĞI almaya hak kazanması mümkün mü?Değil.Yani yaşlılık aylığı almaya hak kazanamamak durumu var mı? Var.Eeee...O halde?....
NOT.Eğer biri bu işe hayır derse,bence SSK yeni bir davayla karşılaşır.
-
Tamam emekli olamıyor onu anladım ama ssk ya sordum prim iadesi yapamaya caklarını çünkü emekli olduktan sonra babamın sigortalı olarak çalışmasının mümkün olmadığını o günlerin destek primine çevrilmesi gerektiğini aksi halde suçlu durumuna düşeceğini söylediler. 1979 yıllarında destek primi diye bir kanun var mıydı ?O zamanlar emekli olduktan sonra çalışmak isteyenler emekli maaşlarını iptal ettirmek zorunda mıydılar?Sözün kısası babamın 15 yıl boyunca hak etmiş olduğu primlere ne olacak ?Üstüne soğuk bir bardak su mu içsin ?
-
Sosyal Güvenlik Destek primi uygulaması ilgili kanun değişikliğinin 06.05.1986 tarihli Resmi Gazetede yayınlanmasıyla yürürlüğe girmiş.Bence tam davalık...