Olmeden once emeklilik gunlerimi gorebilmek icin ne yapmaliyim?
Saygideger hukukseverler,sitenizi internette arastirma yaparken buldum,soru ve sorunlarimiza yardimci oldugunuz icin hepinize tesekkurler..Konuyu yanlis bolume actiysam herkesten ozur dilerim.
Ben 20 yasinda universitede okuyan bayan bir ogrenciyim,bildiginiz uzere RTE ve saz arkadaslari Sosyal Guvenlik Reformu(!) adi altinda bir taslak ile gelecegim ve gelecegimiz uzerinde ciddi tasarruflarda bulunmaya hazirlanmaktalar.Bildigim kadariyla bu yasa ciktigi zaman,
- Ileride dogacak cocugumu emzirmem daha da zorlasacak
- 58 yas yerine 65 yasinda emekli olacagim
- 7000 gun yerine 9000 gun prim odemek zorunda kalacagim
- Buna benzer ornekleri daha da siralamam mumkun ancak burada benim icin onemli olanlari saymakla yetiniyorum.
Degerli dostlar duyduguma gore kazanilmis hak diye bir sey varmis,yasa cikmadan once bir yerlere kayit yaptirirsak bu yasa bize uygulanmiyormus.Ben bu yasanin kendime ve ileride dogacak cocuklarima uygulanmamasini istiyorum,makul bir zamanda emekli olup hayatimin geriye kalan kisimlarini torunlarimla gecirmek istiyorum.Herhalde sizler de benimle ayni duygulari paylasiyorsunuzdur.Bu hayallerimi gerceklestirmek icin ne yapmam gerekiyor?
Re: Olmeden once emeklilik gunlerimi gorebilmek icin ne yapmaliyim?
Sizi bir yerden tanıyor olmam mümkün mü?
Eklemek istedigim bir sey ise,bildigim kadariyla hukukumuzda pozitif ayrimcilik diye bir sey var,acaba emeklilik yasinin 58'den 65'e(erkeklerle ayni yasa) cikarilmasi NEGATIF ayrimcilik olmuyor mu?Bunlarin yapmak istedigi sey bizim gibi bayanlari evlere tikayip,calisma hayatini tamamen ellerine gecirmek midir?Yani kisaca kadinlari sosyal hayattan silmek midir?Bu durum da hukuka uygun mudur?
Alıntı:
c_selin rumuzlu üyeden alıntı
Sizi bir yerden tanıyor olmam mümkün mü?
Profilinizden anladigim kadariyla siz de bayansiniz ve benimle ayni kaygiyi eminim tasiyorsunuz..
Ayrıca düşündüm ve tanıyor ya da tanımıyorum önemi yok.
Açtığınız konuyu dağıttığım için üzgünüm bayan.Buyrun devam edin lütfen.
Selin hanim cevabiniz icin tesekkurler,ancak bu yasanin bana ve ileride dogan cocuklarima uygulanmamasi icin ne yapmaliyim?
Sayın reformcu;
Koşullara ayak uydurmaya çalışın lütfen.