Enflasyon zammi alamiyorum
Merhaba ,
internette yardim araken bu siteye rastladim . umarim yardimci olabilrsiniz .
yaklasik 5 yildir Yabanci bir sirkette calismaktayim. Son iki bucuk yildir enflasyon zammi vermediler. Ancak sözlesmemde her 6 ayda bir Enflasyon oranina göre maas artisi yapilacagi yazmakta . Bu konuda nasil davranmaliyim ?
2,5 yilda enflasyon oranlari , faiz ve faizin faizi birikmis durumda . Bu hakkimi yasal yollardan arasam sansim nasildir ? Nelere dikkat etmeliyim ?
ilginize tesekkür ederim
Not : Yabanci sirketin yabanci klavyesi , türkce karakter yok :(
Re: Enflasyon zammi alamiyorum
Ucretinizin eksik odenmesi nedeniyle isvereninize Is Mahkemesi'nde bir alacak davasi acabilirsiniz,yine ucretinizin odenmemesi nedeniyle calismaktan kacinma hakkinizi kullanabilirsiniz.Bununla birlikte calisma kosullarinin uygulanmamasi nedeniyle is akdinizi hakli nedenle derhal feshedip kidem tazminati talep edebilirsiniz.Her seyden once avukatiniza danismaniz,hak kaybina ugramamaniz icin yerinde olacaktir.
Saygilarimla.
yanilmamak icin sözlesmemden bir parca eklemek istedim
Ücret ayarlamasi , Istanbul Ticaret odasi1985 = 100 bazli "Istanbul ücretliler gecinme Endeksi"ne bagli olarak 6 aydabir belirlenecektir ....
bu sekilde yazilmis. Bu bana yazdiginiz hakki saglarmi ?
Merhaba,
Ben bu cümleyi düzeltmek istiyorum. Nasılsa aynı ısyerındeyız lhgts ile.
sözleşmede tam olarak şu yazmakta.
" Ücret ayarlaması, Istanbul Ticaret Odası 1985 = 100 bazlı "Istanbul Ücretliler Geçinme Endeksine" ne bağlı olarak 6 ayda bir belirlenecektir. "
Bu durumda işden ayrılırken tazminatımızı alıp çıkabilirmiyiz?
Çok teşekkür ederim.
Istanbul Ücretliler Geçinme Endeksine gore maasinizin artmasi gerekiyor muydu?Gerekiyorsa evet,yukarida soylediklerim gecerlidir.
şöyle bir bilgi buldum nette :
İTO ÜCRETLİLER GEÇİNME ENDEKSİ AÇIKLANDI
2006 yılı Kasım ayı baz alındığında 12 aylık artış yüzde 8,29 ve 12 aylık ortalama artış yüzde 8,97 olarak gerçekleşti.
2007 Kasım ayı itibariyle 12 aylık ortalama artış oranı da yüzde 10,76 olarak gerçekleşti.
Soru :
Bu rakamların ortalaması mı baz alınır ? Her yıl için ayrı hesap mı yapılır ?
Teşekkür ederim...
Merhaba,
Ben de aynı şirketin madurlarındanım. Ilk sözleşmemde benimde aynı madde vardı. Fakat yenilenen sözleşmemde bu madde aşağıdaki gibi değiştirilmiş.
"Ücret ayarlamasi , Istanbul Ticaret odasi1985 = 100 bazli "Istanbul ücretliler gecinme Endeksi"ne ve ücretlinin performansına bağlı olarak işverenin belirlediği ücret sistemi dahilindeki süreler kapsamında belirlenecektir"
Bu bana ve benim ile aynı durumda olan %50 lik kesime de aynı hakları saglarmi ?
Tesekkürler
sanırım bu sorular fazla geldi :o
çok soru sorduysak gerçektende özür dilerim , ancak bir sorum daha olacak ...
almamız gerekn ödemeleri gecikme faizi ile alma hakkımız varmı ?
Şirket sözleşmeyi değiştirip beni imzalamaya zorlayabilirmi ?
teşekkürler...
Eksik odenen ucretinizi mevduata uygulanan en yuksek faiz uzerinden talep edebilirsiniz,isvereninizin onerdigi yeni sozlesmeyi imzalamak zorunda degilsiniz.