Benden Habersiz Hak Sahibi Olduğum Mirası Satabilirler mi?
Öncelikle yeni üye olarak herkese merhaba demek istiyorum. Simdi de soruma geciyorum;
Benim anneannem ikinci kez evlendiği zaman kocası yani üvey dedem kendisine bir adet daire aldı. Üvey dedemin 3 tane oğlu var hepsi evli. Anneanneminde o zamanlar 2 kızı vardı. Ev anneannemin üzerine yapıldı tapuda. 2004'te anneannem rahmetli oldu. 1sene sonrada dedem vefat etti. Sonrada miras sorunu basladı. Simdi dedem oğulları kendilerinin toplam 1 hissedar olduklarını söylediler bizcede öyledir. Anneannemin ufak kızı yani teyzemde hissedarlardan birisi olduğunu söyledi. Buda bana doğru geldi. Simdi beni ilgilendiren kısım burada baslıyor. Anneannemin büyük kızı yani annem de hak sahibi oluyor bu durumda, ama annem 1999 senesinde vefat ettiği icin ve vefat etmeden 5sene önce de bosandığı icin (ki zaten babamda 2000 senesinde rahmetli oldu.) miras hakkı oğullarına geciyor (yani bu benim düsüncem ) 1. si bu doğru mu. Oğlu olarak ben ve abim vardı. İnanmayacaksınız ama abimde rahmetli olduğu icin tek varis ben kalıyorum bu doğru mudur?
Ben doğru olduğunu düsünüyordum ki gecenlerde evin satıldığı haberi geldi peki bu doğruysa bu mümkün mü? Ayrıca beni yasal olarak, teyzemle dedemin çocukları hisse çoğunluğu sahipi olarak birlesip bir sekilde miras dışına itmis olabilirler mi?
Yardımlarınız için tesekkürler simdiden