-
Sözleşmeli işçi
Merhaba, ben bir şirkette sözleşmeli olarak 1 sene çalıştıktan sonra sözleşmem yenilenmedi. Fakat ben çalışlmaya devam ettim. 4 ay daha çalıştıktan sonra işten çıkartıldım. bundan sonra benim şirkette alacağım olan parayı bana ödemiyorlar. Bende bunun üzerine sigorta primlerimi kontrol ettim fakat şöyle bir durumla karşılaştım. Benim sözleşmemde elime geçecek net ücret 950 YTL iken sigortaya asgari ücret olarak bildirilmiş. Bunun üzerine ben bu şirketten her hangi bir tazminat talep edebilirmiyim...
-
Re: Sözleşmeli işçi
İşten çıkarılma sebebi olarak size ne sebep bildirildi?
Bildirim yazılı olarak yapıldı mı?
İşverenin iş kanunu 25 II /h ve g maddeleri dışında bir sebeple işinize son vermesi durumunda kıdem tazminatı ve kullandırılmadı ise ihbar tazminatı hakkınız vardır.
Düşük ödenen primleriniz için SGK ya şikayette bulunabilirsiniz.
-
Herhangi bir sebep belirtilmedi. Ayrıca yazılı bildirimde yapılmadı ne de ben istifa mektubu sunmadım. Bu durumda tazminat talep edebiliyorum galiba...
-
Kıdem ve ihbar tazminatı talep edebilirsiniz,
feshin usulune uygun olmaması sebebiyle (şartları sağlıyorsanız) işe iade davası açabilirsiniz.
-
teşekkur ewderim Ben o zaman şimdi bir avukat ile görüşüp en yakın zamanda dava açıyorum...