Sağlığında yapılan mirasçılara nakit kazandırmalar
Benim konum babamin sagliginda kardesime yaptigi nakit kazandirmalarla ilgili. Babam sagliginda kendisine ait topraklardaki tarim mahsullerinin gelirini 20 yila yakin bir sure kardesime vermis. Kardesime ayrica bir takim emlaklardan gelen kiralari da vermis. Hatta bir takim gayrimenkulleri de cebinden para odeyerek kardesimin uzerine almis. Dolayisi ile kardesim epey malk mulk sahibi olmus. Bu kazandirmalarin baslamasindan onceki yillar, babam bu mahsul gelirleri ile epey yer yurt edinmis, ama kardesime verdigi paralardan sonra bir daha mulk almamis. Bu yillar boyunca babam gecinmek icin fazla paraya ihtiyaci hic olmamis. Emekli maasi onun gecim masraflarini hep karsilamis, kira vermemis. Ne yazik ki, yukarida saydigim kazanclar kardesime el altindan verildigi ve uzerinden yillar gectigi icin resmi hic kayit yok. Sadece, kardesimin yillar boyu edindigi mallari aciklayabilecek derecede bir geliri olmadigi gelir vergi kayitlari ile sabit. Simdi ben kardesimin uzerinde olan bu mulkleri babamin mirasina saydirip, hakkima dusen miktarini geri alabilirmiyim? Boyle bir konu miras hukukunda ne baslik altinda incelenir. Eger mirasa saydirabilirsem, benim bu iddiamin mahkemede ispati icin ne yapmam gerekiyor, bilgilendirirseniz sevinirim. Saygilar.
Re: Sagliginda yapilan mirasçılara nakit kazandirmalar
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=35526
Buradakinin bir benzeri söz konusu. Babanızın vefatından sonra kardeşinizin alım gücünü aşan malvarlıkları konusunda muvazaa iddiasında bulunabilirsiniz.
Detayları ve ispatı karışıktır, mutlaka bir avukata başvurun.