-
Evrakta sahtecilik:
Evrakta sahtecilik:
Merhaba arkadaşlar;
Ben 24 yaşında üniversite öğrencisi birisiyim. Şuan evrakta sahtecilik yapmak iddiasıyla şikayet edilmişim. Olayı kısaca şöyle açıklayayım;
Yaklaşık 3 yıl okuduğum fakültede bir kız ile birlikteliğimiz oldu. Ve neredeyse nişanlı gibi idik. Aileler biliyordu. Geçen yıl bu zamanlara yakın aramız bozuldu ve bana hiç ummadığım şekilde şeyler söyledi. Ve yaptığı şeylerden ötürü ben biraz kendimi kötü hissettim kendimi ama yinede kendisi ile konuştuk ve bir süre sonra konuşmak istemediğini söyledi. Ben bu durumun bu şekilde bitmesini istemedim ve konuşmak isterken olay karıştı ve birbirimize kötü şeyler söyledik. Biliyorum bundan sonra yaptıklarım doğru değil ve yapılmaması gereken şeyler di ama onu bi türlü affedemedim. Ve sanırım bunları psikolojim bozuk olduğu için yaptım.
Ben içimde kalan şeyleri söylemek için onun kimlik fotokopisini kullanarak onun adına bir Türkcell hazırkart numarası aldım. Ve ilk önce bir arkadaşım adına bu numaradan arttırdım ve bir takım şantaj şeklinde ifadelerde bulundurdum. Tabiî ki ben olduğumu anladı ve msj yazdı. Ben ilk önce kim olduğumu söylemedim ve msj la numaranın kime ait olduğunu bakmasını söyledim. Ve durumu oda anladı. Daha sonra bi kaç kez kendi adıma olan numaradan konuştuk. Ama bu arada kendisi beni savcılığa ; kendisini 3 yıl boyunca rahatsız ettiğim , ailesini rahatsız ettiğim şeklinde yanlış iddialarla birlikte bu telefon olayı ile birlikte şikayet etmiş. Bu arada ben yatay geçiş yaparak başka bir şehre taşındım.
2 ay sonra beni karakoldan çağırdılar ve ifademi aldılar. Ben asılsız olduğunu şeklinde ifade verdim. Ve aileler araya girdi ve onlar davalarını geri alacaklarını söylediler. Zaten bu süre zarfında kimse birbiriyle konuşmamış ve rahatsız edilmemişti. Ama daha öncesinde ben babası ve yeni sevgilisinden ölüm ve dayak tehditleri aldım.
Ama 15 gün önce 2. yazı geldi ve sadece telefon olayı ile ilgili Türkcell’in hat alırken imzalanan kağıtları ekte vardı. Ben den yazı ve imza örnekleri aldılar. Ve bende hattı birlikte aldığımız sadece imza ona güvendiğim şeklinde ifade verdim. Henüz avukat istemedim.
Şu durumda bizim kendi aramızda olay tamamen kapanmış durumda ama bumahkeme olayı ne olur onu sormak istedim. internetten baktığım kadarıyla evrakta sahtecilik için 2-5 yıl hapis istemi olduğunu okudum. Ama ben bu olaydan maddi bir kazanç, menfaat sağlamadım.
Şuan ne yapmam gerekir.
Sizce bu durumdan ceza alır mıyım? Ceza alırsam sicilime işler veya daha kötüsü alacağım ceza memuriyetimi engeller mi?
Mahkeme olursa bulunduğum şehirde mi olur?