Henüz birkaç aylık bir evlilikte taraflardan biri boşanma davası açarsa hakimin taraflara psikolojik destek önerisinde bulunduğunu duydum.Bu doğrumu?Eğer doğru ise bu bir öneri mi yoksa yaptırım olarak mı?
Printable View
Henüz birkaç aylık bir evlilikte taraflardan biri boşanma davası açarsa hakimin taraflara psikolojik destek önerisinde bulunduğunu duydum.Bu doğrumu?Eğer doğru ise bu bir öneri mi yoksa yaptırım olarak mı?
Bende 6 aylık evliyim ve şimdi eşimden boşanıyorum, evet bende duydum ama karşılıklı boşanma kararı varsa hakim psikoloji tedavi veya terapi önermiyor, böyle bir yaptırım yok diye biliyorum, ama karşı taraf boşanmak istemiyor ise ve sen neden boşanmak istiyor san bunu hakime kanıtlamak zorundasın, mesela eşim beni 6 aylık evlilğimizde 4 kere dövdü, şahitlerim kanıtlarım, raporlarım var mesela, davada işime yarayacak, sende kanıtlar isen merak etme :) üzüldüm ama :( ALLAH iyilerler karşılaştırsın
peki henüz 1-2aylık bir evlilikte boşanma davası açılırsa ve taraflardan biri bitirme niyetindeyse ortada kavga dövüş hakaret ... gibi sebebler yoksa hakim takdir hakkını ne yönde kullanır, sanırım bu dava 1sene sonra çekişmeli boşanma ile sonlanır değilmi?