Kriminal Raporunda Sahte İmzanın Bana Ait Olduğu İddia Edilmiş
A şahsından araba alıp B şahsına sattım. Aracın noter satışını yaparken trafikteki dosyasında bir bankanın hacizi olduğunu öğrendim. Aracı aldığım A şahsına durumu bildirdim. O da gitti bir avukat aracılığıyla hacizi kaldırdı. Noter satışını ve trafik devrini yaptıktan 3 ay sonra B şahsı, aracının A şahsına ait olan banka borcundan dolayı bağlandığını söyledi. Tekrar A şahsına durumu bildirdim. Dosyadaki hacizin sahte bir yazıyla (icra dairesinin mühürü var ama imza taklit edilmiş) kaldırıldığını öğrendim. A şahsı tekrar parayı direk olarak bankaya götürüp yatırdı. Borç bitti aracı teslim aldık. Ancak savcılık A ve B şahıslarıyla birlikte benim de imza örneklerimi aldı. İl Emniyet Müdürlüğü Kriminal raporunda imzanın bana ait olduğu yazıyordu. Ancak ifademi alan savcı bu işi benim yaptığımı düşündüğünü söyledi. 2 ay sonra mahkemem varmış. Ancak ben hayatımda hiç icra dairesinde haciz kaldırmadım, o imzayı ben atmadım. Bunu nasıl ispat edeceğim, Bu imzalar daha üst kurumlarda, daha ciddi bir incelemeye alınır mı? Suçsuzluğumu nasıl ispatlarım?
Re: Kriminal Raporunda Sahte İmzanın Bana Ait Olduğu İddia Edilmiş
Öncelikle geçmiş olsun,
Kriminal raporuna itiraz edip yeniden inceleme yaptırabilirsiniz, hakkınızda yapılacak olan dava ileride başınıza ciddi sorunlar çıkarabilir bu bağlamda profesyonel yardım almanızı yani kendinize bir Avukat tutmanızı öneririm. Saygılarımla.