Tebligat Ulaştırmak Hakkında
Herkese iyi akşamlar. Umarım doğru yere sorumla ilgili yazı yazıyorumdur.
Benim 3 yıldır çalıştığım şirket gerek devlete gerek piyasaya borçları yüzünden farklı bir adrese şirketi taşınmış gösterdiler ve şirketin adının geçtiği tüm evrakları bir apartman dairesini adres göstererek taşıdılar. Şuan eski yerinde farklı bir şirket adıyla aynı şahıslar çalışmaktadırlar. Şirket sahibleri yeni isimde farklı kişiler olarak gözüküyor. Ve bu değişim esnasında şirektte çalışan tüm personelin adına ssk için işten ayrıldı belgelerini imzalamışlar herkesin yerine kendileri imza atıp çıkışlarımız yapılmış. Buna istinaden bende sigortasız olarak yeni isimli şirkette çalışmaktaydım hakkımızı arayıncada işten çıkarıldık. Ve bir avukat tuttum ve tazminatımı istediğimi avukatıma belirttim. Ancak avukatım tebligatı nasıl ulaştıracağımız konusunda sıkıntımız olduğunu söyledi. Şirketin adresi gözüken yer bir apartman dairesi ve haliyle çalışan yok sahipleri yok fakat şirket sahipleri eski yerlerinde farklı bir şirket adı ile bulunmakta. Benim ricam bunun formülü elbette Hukukumuzda vardır yani sadece adres değiştirip bir iş yeri sahibinin tüm suçlamalardan sadece tebligat ulaştırılamıyor diye kaçabileceğini ummuyorum. Ayrıca elimde gerçek maaşım yazılı kaşeli imzalı maaş yazım bulunmakta SSK da beni asgari ücret gösteriyorlardı ve herhangi bir maaş bordrosu da imzalatmıyorlardı..
Şimdiden teşekkür ederim.
Re: Tebligat Ulaştırmak Hakkında
Hala bir cevap alamadım benim gibi bu durumla karşı karşıya kalan başka bir arkadaş yok mu acaba nasıl bir yol izlenmeli? SSK lı çalıştığım firma bir apartman dairesine taşındı ve kimseler yok resmiyette de o adreste faal gözüküyorlar. Fakat şahıslar eski yerlerinde farklı bir şirket adı ile devam ediyorlar. İzleyeceğim yol nedir nasıl onlara dava açarım tebligatı onlara nasıl teslim ettirebilirim. Avukatım şirket adresine gider diyor fakat orası boş şahıslar eski adreslerinde devam ediyorlar.
Ilanen tebligat yolunu deneyebilirsiniz.
Öncelikle mesajıma karşılık verdiğiniz için teşekkür ederim. Biraz daha detaylı bilgi verirseniz çok sevinirim. Şirket sahipleri Ticaret sicil odasınada şirket telefonu diye de rastgele bir telefon vermişler adres te bir apartman dairesi dolayısı ile ben mahkemeye verdiğim zaman Sayın Hakim in tebligatı o adrese gönderilmesine karar verebileceğini öğrendim. Fakat şahıslar şirketin eski yerinde bulunuyorlar ancak firma adı ve sahiplerini değiştirdiler. Bu ilanen tebligat nasıl bir husustur ve bana nasıl yardımcı olacaktır.? Ayrıca çok uzattım kusura bakmayın, firma sahipleri işledikleri bu tür suçlardan firmayı bir adrese taşıyıp eski yerinde farklı bir firma adı ile paçalarını sıyırabiliyorlar mı? İşi verdiğim avukatımız bu yolla konunları atlatabildiklerini söylemişti.! İşten haksız ce habersizce çıkarıldım ne tazminatım öden di nede birşey ve arkasından bu değişiklikler yapıldı ben nasıl hakkımı alabilirim?
Alıntı:
Ulaş Değirmenci rumuzlu üyeden alıntı
Son yazdıklarıma ufak bir ek daha yapmak istiyorum. Tebligat illa ki şirketin bulunduğu adrese mi gitmek zorunda sonuçta orası bir apartma dairesine taşınmış ve kimse bulunmamakta. Fakat şirket sahipleri söz konusu olan şirketin eski yerindeler başka bir firma yeni şirket açmış gibi eniştelerin adına şirket kurup devam etmektedirler. Ben tebligatı o Ticaret odasına gösterdikleri uydurma adrese değilde şahıs adına firmanın eski yerine nasıl yapabilirim.
Alıntı:
Ulaş Değirmenci rumuzlu üyeden alıntı
İlanen tebligat, tebligat için gazeteye ilan vermek demektir.
Yukarıda belirttiğim sorunum için tek seçeneğim ilanen tebligat mıdır. Şahısların adreslerini biliyorum. Şirketi kaçırdıkları çalışıyor gözüken yerinde hiç bir faaliyet olmadığını nasıl ispatlarım mahkeme uzasın istemiyorum yapmam gereken herşeyi davanın en başında hazırlayıp o şekilde mahkemeye vermek istiyorum. Ve şahıslara direk tebligatı ulaştırmanın yolunu ve bu yolu mahkemeye kabul ettirmenin formulü nedir acaba?