Süresi içinde tanık bildirmeme hakkında
Değerli forumdaşlar merhaba.
Nizalı bir boşanma davası süreci devam ediyor. 2. celsemizde tanıklarım dinlendi. Hakim karşı tarafın avukata verdiği vekaletnameyi kabul etmedi ve sonuçta;
Vekaletname için 5 günlük
Tanık bildirmek için de 10 günlük süre verdi.
Bu duruşma 12 şubatta görüldü ve hakim davayı 10 nisana erteledi.
Geçtiğimiz hafta tanıklarını görmek için dosyaya baktığımda ne vekaletname, ne de tanık listesi verilmediğini gördüm.Dosyada bunlara ilişkin bilgi yoktu.
Bu gerçekten böyleyse bu benim lehime olur sanırım. Kusurlu olduğumu ispatlaması zorlaşır. Ancak bundan emin olamıyorum. Acaba tanık listesi ve vekaletname, mahkemeye sunulmasına rağmen dosyaya konmamış olabilir mi?
Böyle bir ihtimal olabilir mi? Sonuçta 3. celseye 1 ay bile kalmadı artık. Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Re: Süresi içinde tanık bildirmeme hk.
bu konuda bir fikri olan yok mu arkadaşlar. geçmiş tecrübesi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
Re: Süresi içinde tanık bildirmeme hk.
- İstenen belgeler verilmiş de dosyasına henüz konmamış olabilir.
- Geçen celse ara kararında verilen sürelerin kesin olduğuna ve bu konuda ihtarat yapıldığına dair bir ibare yoksa, karşı taraf vekili duruşma gününe kadar hem tanık listesi verebilir hem de vekaletname ibraz edebilir. Yani bu süreyi geciktirmiş olması, hak kaybına sebebiyet vermez.