Üstü kapalı tehdit ve fiili taarruz
İyi akşamlar dilerim. Bir kamu kuruluşunda orta düzeyde yöneticiyim. Amirimizin yaptığı görev paylaşımı sonucunda sorumlu olduğum birimlerden birindeki görevli ve emrimde olan bir memur ile geçtiğimiz hafta bir tartışma yaşadım. Olay esnasında çevremizde insanlar da vardı. Ben kendisine amir olmam vasfıyla beni bilgilendirmeyi alışkanlık haline getirmesini söyledim. Yaşça benden de hayli büyük biri ve bu fikrim hoşuna gitmemiş olacak ki tehditler etti ( göreceğiz bakalım, elbette bizimde çevremiz var, sen bu işi bilmiyorsun öğreneceksin vs.) bir yandan da üzerime yürüdü aramızda beş-altı metrelik mesafe varken iki arkadaşım ellerinden tutup önünde durarak onun bana ulaşmasını önlediler. Bu arada kendisinin erkek benim de bayan olduğumu yazmamın faydası varmı bilmiyorum aynı zamanda amiri olarak rencide oldum. Doğal olarak bu konu ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunacağım. Devlet memuru olmam yönünden amirim aracılığıyla başvuru yapmak zorunda olup olmadığımdan emin olmalıyım çünkü kurumu şikayet etmiyorum sonuçta. Bir de bu olayın geçtiği koridor kamera ile gözlemleniyor ve bunu delil olarak kullanmak istiyorum gelişen olaylar çok açık görülebiliyor çünkü. Bunu dilekçemde belirtsem delil olarak istenir mi? Bu kadar sorunun yanında bir de 657 sk. nun 125. md.de fiili taarruz devlet memurluğundan çıkarılma sebebi olarak belirtiliyor. Sözünü ettiğim olayda şahıs bana herhangi bir şekilde vurmadı ancak üzerime yürüdü ve araya giren insanlar kendisini durdurdu yoksa sonuçta bana ulaşsaydı belki de vurmaya teşebbüs edecekti. Konu ile ilgili görüşlerinizi yazarsanız sevinirim. Zira yarın öğleden sonra adliyeye gitmeyi düşünüyorum. Teşekkür ederim...
Re: Üstü kapalı tehdit ve fiili taarruz
konu ile ilgili fikri olan yok mu acaba?:(
Kişi hakkında İdari kovuşturma yapılabilir.Fiili tecavüzün unsurlarını bilmiyorum ancak fiil,fiili tecavüz olarak kabul edilmese de, gorev sirasinda amire hal ve hareketi ile saygisiz davranmak gerekçesi ile ilgili kanunun kınama hükümleri uygulanabilir.
İdari kovuşturmanın yanı sıra genel hükümler çerçevesinde ceza kovuşturması yapılması amacıyla tehdit suçundan dolayı savcılığa başvurabilirsiniz.
Adli yönden şikayetimi yaptım zaten. İdari yönden de bugün müracatımı yapacağım. Teşekkürler...
Sayın Selin Hanım
--------------------------------------------------------------------------------
Alt komşum çöp kovası yüzünden tartışma yarattı ve bununla ilgili anneme açıkça yalancı ithamında bulundu ve buna karşılık benim anneme yalancı diyenin alnını karışlarım dedim .Biz kadın kadına konuşurken komşumun kocası çıkıp Küfürler savurup ; benim kapımı adamlar çalıyor ithamında bulundu
şuç duyurusunda bulunmak istiyorum
ve konunun sonuçlanması sırasında nasıl bir durum ortaya çıkar yardımcı olursanız sevinirim
Hakaret suçundan savcılığa şikayette bulunabilirsiniz.Bu suça bağlanan cezai sonuç;
Hakaret
MADDE 125. - (1) Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden ya da yakıştırmalarda bulunmak veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.
Alıntı:
c_selin rumuzlu üyeden alıntı
Hakaret suçundan savcılığa şikayette bulunabilirsiniz.Bu suça bağlanan cezai sonuç;
Hakaret
MADDE 125. - (1) Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden ya da yakıştırmalarda bulunmak veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.
çok teşekkür ederim selin hanım başarılarınızın devamını dilerim