İdare mahkemesinden karar bir türlü çıkmıyor
2 yıl önce görevden atılan memur arkadaşımı askeri mahkeme akladı ancak bir türlü idare mahkemesi arkadaşımı görevine başlatmak için karar veremedi. Avrupa insan hakları mahkemesine arkadaşımın gitmesi için ne tür bir yol izlemesi gerekir teşekkür ederim
Re: idare mahkemesinden karar birtürlü çıkmıyor
İdare mahkemenin kararı çıkmadan ve iç hukuk yolları tükenmeden Avrupa insan hakları mahkemesine gidemezsiniz.
Ayrıca idare mahkemelerinin kararları 2 yıl civarında sürmektedir. Arkadaşınızın mahkemeyi kazanması durumunda işe başlaması gerektiği günden mahkemeyi kazandığı güne kadarki tüm haklarını geri alabilmektedir. Yani mahkemeyi kazandığı taktirde alamadığı tüm maaşlarını ve emeklilik keseneklerini yasal faiziyle alır.
bu nedenle mahkemenin sonucunun her an çıkabileceğini düşünerek, bekleyiniz.
Re: İdare mahkemesinden karar bir türlü çıkmıyor
Cevabınızdan dolayı çok teşekkür ederim arkadaşım. sağol varol..Kısa ve net cevap yazmışınız. Beklemekten başka çare yok galiba. Hoşçakalın
askeri yüksek idare mahkemesinden kararlar kaç yılda çıkıyor
askeri yüksek idare mahkemesinden kararlar kaç yılda çıkıyor arkadaş perişan oldu beklemekten. emsal kararlarına bakıyorum genelde 5 ile 10 ay arasında karar vermiş ama bizim arkadaşın kararı 2 yıl oldu çıkmadı. çocukları perişan öğrenimine ara verdi yokmu bu safahatı bilen bir arkadaşımız. veya nereye müracaat edilmesi lazım
davam işlemin iptali ile sonuçlandı.. bende il milli eğitime dava masraflarım ve kaybettiklerimi geri alabilmem için dilekçe yazdım. fakat dilekçemi yazalı 30 gün olmasına rağmen hiçbirşey yapmadılar? sorum şu sayın arkadaşlar:
-acaba ne kadar süreleri var ben 30 gün biliyordum 60 günmü?
"Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun" ile "Devlet Memurlarının Şikayet ve Müracaatları Hakkında Yönetmelik" in 8.maddesine göre 30 gündür.
İyi günler..
Dava açmak istiyorsanız 60 gün beklmelisiniz, yani dava dilekçenizi hazırlayınız ve dilekçeyi verdiğiniz tarihten itibaren 60 günün dolmasına 1-2 gün kala davanızı açınız.
30 gün kurum içi yazışmalarla alakalı durumlarda geçerlidir. Bu süre bilgi sorduğunuz kurumun bilgiyi üst yada başka bir kurumdan dolaylı olarak istemesi durumunda 60 güne çıkar. Bu 60 gün olduğunda mutlaka dava açmalısınız. Davayı 61. gün açamazsınız dava açma süreniz dolmuş olur. Mutlaka 55 ila 60 gün içerisinde açınız.
Buradaki davayı 60 gün bekleme nedeni: Kurum size olurda sizin istediğiniz gibi bir cevabı 52 gün sonra verirse davayı boşa açmış olur ve gereksiz mahkeme ve avukat masrafı yapmış olursunuz.
peki sayın cevooo, sizden bu konuda yardım isteyebilirmiyim?
hangi formatta dava dilekçesi yazmalıyım? bide bunun dava konusu ne olmalı acaba? yani suç duyurusu mu tazminat mı... çünkü kazandığım mahkeme kararına uymuyorlar.
bu konuda cevdetsezer.com forum alanında hazır dilekçeler mevcut olup, oradan yarım alabileceksiniz.