Nitelikli Dolandırıcılık 1475 nolu yasaya muhalefet
2001 mayıs ayında tarafımıza nitelikli dolandırıcılık ve 1475 sayılı yasaya muhalefetten dava açılmıştır.
2003 yılında verilen kararda nitelikli dolandırıcılıktan 1 yıl 5 ay 9 gün ağır hapis cezasına ve 1 milyar ağır para cezası verilmiştir. ayrıca cezaların nevi ve miktarına göre 647 sayılı kanunun 4.maddesinin ve 6 maddesinin uygulanmasına yer olmadığına ,para cezasında taksitlendirme yapılamıycağına karar verilmiştir.Daha sonra biz temize gönderdik fakat temizden tarafımıza herhangi bir şey gelmedi dosyaya baktırdık ve bize verilen cevap dosya 2005 te yargıtaydan gelmiş dosya esas numarası değişmiş ve 2006 nın 3.ayında tekrar yargıtaya gönderilmiş şuan başka bir bilgimiz yok :(
Benim öğrenmek istediğim cezada bir artış olurmu ?
Ceza onanırsa ne kadar hapis yatılacak ?
Verilen hapis cezası eski yasaya göre para cezasına ve ertelemeden faydalanamamaktadır fakat yeni yasada böyle bir şansımız varmı ?
Sanığın 60 yaş üzerindeve yeni baypas ameliyatı geçirmiş olmasından dolayı ağır hapis cezası yerine farklı bir şansımız varmı sağlık durumundan dolayı ?
Benim bildiğim cezanın evde çekilmesi var ama şartlarını bilmiyorum :(
Bypass ameliyatı olduğu için hapis süresinin sağlığını olumsuz etkiliyeceğini ve bu konuda bir şansımız varmı ?
Yardımlarınız için çok tşşk.
Re: Nitelikli Dolandırıcılık 1475 nolu yasaya muhalefet
Yeni çıkan 2 yıla kadar ertelemeden yararlanabiliyormuyuz ?