Askerlik - Diyabet - Kilo Fazlasi
Arkadaşlar,
Askerlikle ilgili kanunları okudum ancak bazı sorularım olacak..
Ben 165 boya 112 kilo olan birisiyim. Ayrıca şeker hastalığım var. Kilo fazlalığım sebebiyle şekerim çok yükselmiş ve tam 600 şeker çıktı. 14 gün hastanede yattım şekerimin düşürülmesi için. Ve sonuçta tip 2 şeker raporu verildi. Tip 2 aslında insülinsiz tip oluyor ancak doktorlar kilo fazlandan dolayı vücudun insülinsiz duramıyor, haplar yeterli olmuyor diyerek rapora 2 farklı insülin yazdılar. Birisi her yemek öğününden önce olmak üzere 3 doz, diğeri ise bir sabah bir akşam olmak üzere 2 doz. Tip 2 olup da insülin kullanan birisiyim yani. Bunla ilgili bursa tıp'tan alınan raporlarım var.
Bu durum 2007 yılının aralık ayında ortaya çıktı. Ben 2007 yılının ağustos ayında askerlik şubesinde muayeneye gittim ve kilo fazlasından dolayı 1 yıl hava değişimi verdiler.
Yani ağustos 2007'de hava değişimi aldım. Aralık 2007'de ise şeker hastalığım çıktı.
2008 yılının ağustos ayında askerlik şubesine çağrılacağım. 2008 yılında gelmem gerektiğine dair bir yazı verdiler. Ben bu sene gittiğimde sizce nolur. Yine hava değişimi mi olur? Beni askeri hastaneye mi sevkederler. Direk çürük mü verirler?
Bu konuda bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olsun. Şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Re: Askerlik - Diyabet - Kilo Fazlasi
Dostum sana hava değişimi değil Ertesi Yıla Terk Raporu verilmiştir. Sen bu yık son yoklamaya tabisin. Son yoklamaya için evine gelen Son Yoklama Çağrı Tebligatında yazan tarihte Askerlik Şubesine git. Giderken Şeker Hastalığın ile ilgili tüm rapor, bilgi ve belgeleri yanına al. Askeri ve Sivil Doktora muayene olurken şeker hastalığın ile ilgili raporları göster. Seni Askerlik Şubene yakın en yakın Asker Hastanesi Baştabipliğine sevk ederler. Orada heyete çıkarsın ve tahmine göre %70 AD yani Askerliğe Elverişli Değildir Kararı verirler.
Ama şeker hastalığının durumuna göre yazdıkların doğru ile Askerliğe Elverişli Değildir raporu alırsın. Sen kafanı yorma. Şimdiden geçmiş olsun....
Cevap: Askerlik - Diyabet - Kilo Fazlasi
Alıntı:
GuVeN_HeRSeYDiR rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar,
Askerlikle ilgili kanunları okudum ancak bazı sorularım olacak..
Ben 165 boya 112 kilo olan birisiyim. Ayrıca şeker hastalığım var. Kilo fazlalığım sebebiyle şekerim çok yükselmiş ve tam 600 şeker çıktı. 14 gün hastanede yattım şekerimin düşürülmesi için. Ve sonuçta tip 2 şeker raporu verildi. Tip 2 aslında insülinsiz tip oluyor ancak doktorlar kilo fazlandan dolayı vücudun insülinsiz duramıyor, haplar yeterli olmuyor diyerek rapora 2 farklı insülin yazdılar. Birisi her yemek öğününden önce olmak üzere 3 doz, diğeri ise bir sabah bir akşam olmak üzere 2 doz. Tip 2 olup da insülin kullanan birisiyim yani. Bunla ilgili bursa tıp'tan alınan raporlarım var.
Bu durum 2007 yılının aralık ayında ortaya çıktı. Ben 2007 yılının ağustos ayında askerlik şubesinde muayeneye gittim ve kilo fazlasından dolayı 1 yıl hava değişimi verdiler.
Yani ağustos 2007'de hava değişimi aldım. Aralık 2007'de ise şeker hastalığım çıktı.
2008 yılının ağustos ayında askerlik şubesine çağrılacağım. 2008 yılında gelmem gerektiğine dair bir yazı verdiler. Ben bu sene gittiğimde sizce nolur. Yine hava değişimi mi olur? Beni askeri hastaneye mi sevkederler. Direk çürük mü verirler?
Bu konuda bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olsun. Şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Forum kuralları gereği aynı soruların farklı başlıklar altında tekrarının yapılması yasaktır. Forum kurallarına riayet etmediğiniz takdirde siteden uzaklaştırılacaksınız.