-
İdari para cezası
Ben bir kavgada bıçaklandım ve karsımdaki kişiye bıcak cektim ve bu olay sonucunda müşteki süpheli konumunda yargılandım.Neticede 12 gün hapis cezası aldım,bu ceza para cazasına cevrildi.Benim hiçbir itarızım olmadan mahkeme dosyayı tekrar incelemeye aldı yeni yasa ya göre yargılanacağım.acaba bu yasa benim için olumlu mu olur yoksa olumsuz mu?Bu konuda yapabilecegim herhangi bi hakkım var mı.Yanıtlıyan arkadaşlara şimdi den teşşekkür ederim.
-
Re: idari para cezası
Hangi kanun sizin lehinize ise o uygulanır. Olayın içeriğini yargılandığınız kanun maddelerini, suçunu vs. söylemediğiniz için daha başka bir açıklama yapılması mümkün değil. Sadece şunu söyleyebiliriz ki; eğer yeni kanuna göre yapılan yargılama sonucunda daha az bir ceza alırsanız yeni karar uygulanır, daha fazla ceza alırsanız eski karar uygulanır. Yani lehinize olan...
-
Re: İdari para cezası
Öncelik cevap veren arkadaşa teşşekkür ederim.Ben kasten yaralamaya teşebbüsten yargılandım yani 86/1 86/2 ve yanlış hatırlamıyorsam 54 /1 maddelerinden yargılandım.Ayrıca ben ifademde kavga sırasında üzerimde bıçak vardı fakat kullanmadım eğer kulanmak isteseydim karşımdaki kişilere zarar verebilirdim dedim. Olay sırasında üzerimde bulunan bıcakta emanette bulunmaktadır.Ayrıca olayda kullanılan bıçaklar silah kapsamına girmekteymiş.Olay sırasında bir tek ben yaralandım.Ayrıca sana cok teşekkür ederim.
-
Selamlar,
Yeni yapılacak olan yargılamada lehinize olan hükümler uygulanacak, dosya kapsamında lehinize karar çıkarsa almış olduğunuz 12 günlük hapis cezası düşecektir, ağırlaştırıcı nedenlerin bulunması halinde ise eski yasaya göre almış olduğunuz ceza geçerli olacaktır. Sözün özü, "Lehe olan yasa uygulanacaktır" Saygılarımla.
-