Evimiz, üzerindeki ipotek yüzünden satışa çıkacak?
Babamın 18.ytl borcuna karşılık evin üzerine haciz geldi ve takdir değeri olarak 75.000 ytl belirlendi.(ama değerinden düşük)bizde satış iptali davası açtık anack bu süreçte satış tarihi belirlenirmi ve alacaklının avukat ücretini biz ödemek zorundamıyız.dava tarihi 11 mayıs ancak bu arada satış tarihi belirlenirmi ve bizde bu arada evi gerçek değerinde satışa çıkardık ve borcumuzu satıştan ödeyecez ancak avukat ücretini alacaklı taraf bizden talep ediyor biz ödemek zorundamıyız.bilgilendirirseniz beni bu iki sorumdan dolayı çok sevinirim....
Re: Evimiz, üzerindeki ipotek yüzünden satışa çıkacak?
Alıntı:
filiz34 rumuzlu üyeden alıntı
Babamın 18.ytl borcuna karşılık evin üzerine haciz geldi ve takdir değeri olarak 75.000 ytl belirlendi.(ama değerinden düşük)bizde satış iptali davası açtık anack bu süreçte satış tarihi belirlenirmi ve alacaklının avukat ücretini biz ödemek zorundamıyız.dava tarihi 11 mayıs ancak bu arada satış tarihi belirlenirmi ve bizde bu arada evi gerçek değerinde satışa çıkardık ve borcumuzu satıştan ödeyecez ancak avukat ücretini alacaklı taraf bizden talep ediyor biz ödemek zorundamıyız.bilgilendirirseniz beni bu iki sorumdan dolayı çok sevinirim....
Ev açık arttırmayla satışa çıkarılacak ve ilk açık arttırmada belirlenen değerin %70'i, eğer bu değere ulaşılmazsa ikinci açık arttırmada belirlenen değerin %40'ından başlayarak satışa çıkarılacaktır.
Yani eviniz teoride 30.000 YTL'ye de satılabilir, 300.000 YTL'ye de.
Açık arttırmaya siz ve dışarıdan dileyen herkes katılabilir.
Borcunuzu satıştan önce öderseniz satışı durdurabilirsiniz.
Sizden talep edilen avukatlık ücreti karşı tarafın ödediği avukat ücreti değildir.
Kanunun belirlediği karşı taraftan alınacak avukatlık ücretidir. Karşı tarafın avukatı feragat etmedikçe ödemeniz gerekir.
Re: Evimiz, üzerindeki ipotek yüzünden satışa çıkacak?
ama asıl anlatmak istediğim mayıs 11 de mahkeme o zamana kadar satışa çıkartılırmı?
8.000 ytl avukatlık ücreti....
Açıkçası anlatamadım galiba bu dava 13 aydır devam ediyor ve karşı tarafın bize söylediği avukatık ücreti 8.000 ytl gibi bir rakam sizce bu devletin benden talep ettiği bir rakammı ayrca fazla değilmi? Birde mahkeme tarihi olan 11 mayısa kadar evi satışa çıkartmak için bu tarihten evvel ihaleye açılırmı ve ayrıca babam evi satlığa çıkardı zaten biz kendimiz sattıktan sonrada satışa çıkmadan yani gene bu avukatlık ücretini ödermiyiz ayrıca babamın ssk emekli maaşından kesinti var 1/4 oranında bunuda düşmeyeceklermi borçtan çünkü bu dosyada görünmüyor ne yapmalıyım lütfen yardım edermisiniz pzartesi adım atmak istiyorum..