-
Senet
MERHABALAR Benım elimde 15,000 ytl lık sahıs senedı var.Bu sahısa ay sonuna kadar zaman verdım sened uzerınde sahısın adı soyadı.adresı var.Ben bu sahıstan ustunde hıc bır sey olmasa herhangı bır sey tahsıl etme sansım varmı ?esının dukkanı var fakat kefıl kısmında kımseyı bulamadıgım ıcın alamadım sızden bana yardımcı olmanızı ıctenlıgımle beklıyorum caresızım elımde senet var alacagıma karsı fakat ben alacagımı tahsıl edemıorum lutfennn
-
Re: Senet
Borç şahsidir.Bu şahıs adına herhangi bir malvarlığı yoksa siz de paranızı tahsil edemezsiniz.Ailesinden herhangi biri adına bir malvarlığının olması da önemli değildir.Bunlara karşı birşey yapamazsnız.Saygılar..
-
Re: Senet
Merhaba her konuda insanları bilgilendiriyorsunuz sağolun.ben çok yakın arkadaşıma 3 sene önce 24000 ytl borç verdim söz verdiği tarihte ödeyemedi anlaşrak 20.1.2007 tarihinden 12.20.2007 tarihine 2000 ytl oollmak üzre 12 ad senet yaptık ödeme kolylığı olsun amçlı ben senetleri bankama verdim senetlerin 4 adedini ödedi diğer 8 ad protosto oldu ve ödemiyor karşımda yakın arkadaşım var işine ailesine zarar vermek te istemiyorum fakat paramı da alamıyorum .Bir anlamda bana hukuk biraz acımasız geliyor ama bir ttaraftan kandırılıp oyalandığımı ve bu parayı aslla alamayacağım düşünceside beni maf ediyor umarım sizlere durumumu ssizlere izah edbilmişimdir nasıl bir yool izlemeliyim sizce fikirlerinizi arz ediyorum saygılarımla teşekkürler mehmet erguney.