8 Subatta resmi gazetede cikan bu karar askeri mahkeme tarafindan verilen suclarida kapsiyor mu? Sucun affedilmesi halinde 5 yillik erteleme doneminde yurt disina cikista sorun yasanirmi?
Paylasacaginiz bilgiler icin simdiden tesekkur ederim.
Printable View
8 Subatta resmi gazetede cikan bu karar askeri mahkeme tarafindan verilen suclarida kapsiyor mu? Sucun affedilmesi halinde 5 yillik erteleme doneminde yurt disina cikista sorun yasanirmi?
Paylasacaginiz bilgiler icin simdiden tesekkur ederim.
5278 sayılı kanunda sonradan yapılan değişiklikle mini af dediğimiz kurum artık askeri suçları kapsamamktadıır.Erteleme döneminde yurtdışına giriş-çıkışlarda bir sorun olmamaktadır.Önemli olan erteleme döneminde suç işlememeniz.
Artik kapsamamaktadir derken, sucun islendigi belli bir aralik itibari ilemi kanun degismistir? biraz daha aciklarmisiniz?
Zeynep kardeşim sana şunu söylemek istiyorum askeri suçlar da ne olursa olsun bi kılıfına uydurup sana cezayı veriyorlar.Ben kendim de 5278 sayılı kanundan yararlanmak için başvurdum ancak büyük ihtimalle beni de seni de yararlandırmazlar neden diyeceksin onun cevabını ben de bilmiyorum.Ben sadece ihtimalleri de göz önünde bulundur diyecem.Belki bir ihtimal eğer başvurun 1 marttan önce ise belki diyorum ancak bu da %1 ihtimal .Bunu da sitedeki hukukçu arkadaşlardan ve yöneticilerden forumdan okudum...Sen yine de farklı bişey bulabilirsen yaz derim inşallah iyi souçlanır.
Peki bu mini af diğer bütün suçları kapsıyormu ? (nitelikli dolandırıcılık)
Bu af bütün suçları kapsamıyor.Sadece mahkemeler tarafından verilen 2 yıldan az süreli cezaları, koşulları varsa kapsıyor.
Verilen ceza 2003 yılında nitelikli dolandırıcılıktan verilmiştir.1 yıl 5 ay 9 gün ve cezanın altında cezanın nevi ve miktarı sebebiyle 647/4 ve 647/6 maddelerden faydalanamaz demiştir. fakat o tarihte erteleme 1 yıl şuan için 2 yıl olduğuna göre faydalanabiliyormuyuz ?
6 Ay Hapis Cezasi Verildi Fakat Para Cezasina çevrildi Ve Ertelendi Sadece Mahkeme Masraflari Olan 25 Ytl ödenen Gerekiyor Uzun Zaman Oldu Ancak Bu Parayi Nereye Yatiracağimi Bilmiyorum Bu Konuda Bana Bilgi Verirmisiniz.
Ayrica Bunu Sicilden Nasil Sildirebilirim Bu Konudada Beni Aydinlatirsaniz Sevinirim.
eşim hakaret küfür den dolayı 5ay hapis cezasına aften 3200 ytl adli para cezasına çarptırıldı.temyize gittik ama 1 yıl geçmesine rağmen sonuç gelmedi.8 şubatta çıkan kanuna göre eşim bu aftan yararlanabilirmi
Hırsızlıktan 6 Ay Hapis Cezasi Verildi Fakat Para Cezasina çevrildi Ve Ertelendi Sadece Mahkeme Masraflari Olan 25 Ytl ödenen Gerekiyor Uzun Zaman Oldu Ancak Bu Parayi Nereye Yatiracağimi Bilmiyorum Bu Konuda Bana Bilgi Verirmisiniz.
Ayrica Bunu Sicilden Nasil Sildirebilirim Bu Konudada Beni Aydinlatirsaniz Sevinirim
saygılarımla