Re: Trafik Cezası ( hapis )
Sorum sizce basit görünebilir ama benim için çok önemli, lütfen bilgi sahibi birisi yanıtlasın.. Lütfen..
hayır, şimdi cezayı yatırmak istiyorum ama karşıma bu hapis olayı çıkarmı onu bilmediğim için gidemiyorum. yani hazırlıksız olmak istemiyorum..
kaldı ki, ceza ya dair herhangi bir belge de yok elimde.. ben o tarihte calıştıgım yere ait aracı, onların istegi ile kullanıyordum, ve bana yatıracakları söylediler, ama ayrıldıktan sonra bi telefonla yatırmadıklarını, benim yatırmam gerektiğini söylediler.. Ve onlara bidaha ulaşamadım :(
Sayın cecey ilginiz için teşekkür ederim, sanırım sorunuzu da yanıtladım, şimdi durumum nedir sizce ?
yha bnmde bi sorum olucak arkadaşım trafik kazası yaptı fakat ehliyeti yok ve 18 yaşını doldurmadı karşı tarafta da 2 ölü var. şuanda tutuksuz yargılanıyor mahkemesi daha olmadı acaba kaç yıl hapis yatar ?
Şirket arabasını kullanıyorsanız onlarda bu işten en az sizin kadar sorumludur, bu yüzden o cezayı yatırdıklarını düşünüyorum yoksa şimdiye kadar başınız gerçek anlamda ağrırdı.. ama siz yinede bu konuyu ehliyet aldığınız yere de danışınız.
Sürücü belgesi sahibi olmadan trafiğe çıkanlara ilk tespitte bir aydan iki aya kadar, tekrarı halinde iki aydan üç aya kadar hafif hapis cezası verilir. Ayrıca bu kişiler her defasında 206,00 YTL hafif para cezasıyla da cezalandırılırlar. Bu kişilerin kazaya neden olması halinde bu cezaların uygulanması diğer cezaların uygulanmasına engel teşkil etmez. Sürücü aynı zamanda araç sahibi değilse ayrıca tescil plakasına da aynı miktar için ceza tutanağı düzenlenir (Değişik: 17.10.1996-4199/16 md./Değişik: 25.05.1997-4262/4 md.).
cok teşekkür ederim ilgilendiginiz için..
Ve bu sitenin kurucularına da cok teşekkürler ayrıca !
cvbınz içn tşk ediyorum fakat bazı kişilerden duyduğuma göre en az 2 sene hapis cezası alır diyolar. doğru mu ? para cezasına çevirilebilirmi ?