4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu
Benim bir sorum olacaktı. Hizmet alımı ihalesi sonucu üzerine ihale kalan yüklenici, noterce onaylanan sözleşmenin 13.3. maddesindeki "Yüklenici yapılan işe ilişkin hakediş ve alacaklarını idarenin yazılı izni olmaksızın başkalarına devir veya temlik edemez. Temliknamelerin noterlikçe düzenlenmesi ve idare tarafından istenilen kayıt ve şartları taşıması zorunludur." şeklindeki açık hükmüne rağmen hakedişleri için idarenin bilgisi haricinde noter onaylı temlik düzenlemiş olması durumu neticesinde 4735 sayılı Kamu ihale Sözleşmeleri Kanunu'nun 25. maddesinin "a" ve "b" fıkraları kapsamında değerlendirebilir mi? bu konuda fikri olan arkadaşların ivedilikle yanıt vermesini bekliyorum.
Re: 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu
Soruyu düzelterek tekrar soruyorum;
İhale yoluyla alına hizmet alımına istinaden düzenlenen noter tasdikli sözleşme 13.3. maddesinde "Yüklenici yapılan işe İlişkin hakediş ve alacakalrını idarenin yaılı izni olmaksızın başkalrına devir veya temlik edemez. Temliknamelerin noterlikçe düzenlenmesi ve idare tarafından istenilen kayıt ve şartları taşıması zorunludur" hükmü belirtildiği halde yüklenici sözleşme süresince hizmet için gerekli olan hammaddenin piyasadan temini sırasında hammadde tedarikçileriyle yukarıdaki hükme aykırı olarak noter aracılığıyla temlikname düzenlenmiştir. Bu Uygulamanın 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu'nun 25. maddesi (Yasak fiil ve davranışlar başlıklı) "a" ve "b" bentlerine göre değerlendirilerek sözleşmenin feshi mümkün müdür?
Bu konuda acil bir yanıta ihtiyacım var. konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yanıt verirlerse çok sevinirim.