İyi günler,
Ben babamdan SSK yetim aylığı almaktayım Mayıs 18 ' de evlenecegim evlilik parasını almak için evlenmeden önce başvuru yapabiliyor muyum?
Teşekkür ederim
Printable View
İyi günler,
Ben babamdan SSK yetim aylığı almaktayım Mayıs 18 ' de evlenecegim evlilik parasını almak için evlenmeden önce başvuru yapabiliyor muyum?
Teşekkür ederim
Bilgisi olan varmı acaba bilgilendirirse memnun olacağım bende, ancak babasından dul ve yetim aylığı alan kişinin evlenmesi durumunda evlenme yardımı varmıdır?
506 Sayılı Kanun'un Ek Madde 12'sine göre vefat eden ana ya da babasından yetim aylığı (ya da sürekli işgöremezlik geliri) alan kız çocuklarına, her ay almakta oldukları yetim aylıklarının 24 aylık tutarı evlenmeleri halinde çeyiz yardımı olarak verilmektedir.
Sigortalının ölümünden dolayı aylık ve gelir almakta olan hak sahibi kız çocuklarına evlenmeleri halinde bir defaya mahsus olmak üzere aylık veya gelirlerinin iki yıllık tutarı evlenme yardımı olarak verilir. İki yıl içerisinde meydana gelen boşanma veya dul kalma halinde bu süre için tekrar aylık veya gelir ödenmez.
Evlendikten sonra evlilik cüzdanınızla birlikte Tahsisler daire başkanlığına müraacat etmeniz gerekmektedir.
Sn.Erdoğan KIRCALI
Yardımlarınız ve verdiğiniz bilgiler için teşekkürler bu yardım emekli sandığı içinde geçerlimi? ondaki sürede 2 yılmı?
Şu anki yürürlükte olan yasaya göre Emekli sandığında 1 yıl.
Teşekkür ederim Sn.Erdoğan KIRCALI çok saolun..
Benim sorum şu:
2005 yılında vefat eden babamdan alacağım yetim maaşını, bende babam gibi SSK'lı olarak çalıştığım için alamayacağım söylenmişti. O tarihten beri babamın maaşını annem alıyor. Şuanda bende işsiz olduğum ve Haziran ayında evlenecek olduğum için evlilik yardımını almak istiyorum. Bende bu haktan yararlanabilir miyim? Şimdiye kadar yetim maaşı almadığım için benim durumumda bir farklılık oluyormu? Teşekkür ediyorum..
Bayansanız,önce yetim maaşı için kuruma başvurmanız gerekir.Yetim maaşı bağlandıktan sonra evlilik yardımı almaya hak kazanırsınız.Ancak size bağlanacak olan maaş, annenize ödenen miktarı düşürebilecektir.
merhabalar;
İzninizle ben de bu konuda şunları gündeme getirmek isterim:
müteveffa babamdan hak sahibiyim . Ssk lı olarak çalışmadığım dönemde yetim maaşımı sorunsuz aldım.Şu anda çalışıyorum ancak evlenmek üzere olduğumdan evlilik yardımından yararlanabilmek için işimden ayrılıp (zira maaşım asgari ücrettir) , yetim aylığımı yeniden bağlatmayı düşünüyorum. Bu duruma sanırım hukuki bir engel yok.1. sorum budur.
2. olarak evlenmeden önce maaşı almam gereken bir süre tahdidi var mıdır?
Ve son olarak evlendikten sonra eşimin iş yerinde veya diğer bir sosyal güvenlik kurumunda çalışmak için beli bir süreye ihtiyaç var mıdır,tekrar çalışma konusunda herhangi bir engel var mıdır?
çok teşekkürler
verimli çalışmalar
Sn: hıdrellez,
Tüm sorularınız cevabı: "yoktur".