491. Maddeden Dolayı Aldığım Ceza (adli sicil kaydı )
Merhaba. 2002 yılı Ocak Ayı' nda öğrenciyken ev arkadaşım ben evde yokken kaçak elektrik kullandığından ve elektrik saati de benim üzerime olduğundan dolayı Tedaş yetkilileri eve geliyor ve kaçak elektrik kullanıldığını tespit ediyorlar.
Kesilen cezayı 1 hafta sonra Tedaş' a ödedim.
Bundan sonraki süreçte 2004 yılında mahkemem sonuçlanarak 6 ay hapis cezası alıyorum, geçmişteki suç işlemememden dolayı 20 gün hapis cezasına çevrilip bu ceza da iyi halimden dolayı erteleniyor.
Size bir kaç sorum olacak. Çünkü bu yüzden zor zamanlar yaşıyorum şu an.
1) Bu ceza memur olmama engel mi?
2) Bu cezayı şu an sildirebilir miyim
3) Daha önce sicil affı getirildiğini okudum forumlardan. Sicil Affı benim cezamın da silinmesini getirir mi?
4) 2006 yılında aldığım adli sicil kaydında (11002258 - 04 ) 07.01.2002 CK :491/i 522 523 aslcm 145380000 AP 29/01/2004 2003/33 - 2004/51/ 01/03/2004 yazıyor. Ben bunları anlayamadım. Acaba bu verilere göre cezam 2007 (de mi bitecek - suç 2002 de tespit edildi ) yoksa 2009 da mı bitecek
ve son sorum bu cezayı arşiv kayıtlarından da sildirebilir miyim.
Değerli görüş ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Re: 491. Maddeden Dolayı Aldığım Ceza (adli sicil kaydı )
Bu ilgisizliğinizden dolayı teşekkür ederim.
Hukuk sisteminin yetersizliği gibi sanırım hukuksuzluk www.hukuki.net sitesine de işlemiş.
Teşekkürler ilgisizliğinize
Re: 491. Maddeden Dolayı Aldığım Ceza (adli sicil kaydı )
Sevgili arkadaşım maalesef sizin cezanız çok az da olsa ertelensede yüz kızartıcı suç veya hırsızlık olarak kayıtlara geçiyor. Sildiremiyorsunuz. Bir sabıka kaydı almaya kalkışsanız kayıtlarda hırsızlık olarak görülüyor. Halkımız bunu bilemediğinden kaçak elektrik deyip gelip geçiyor Bu durum memuriyetinize engel teşkil eder. Çünkü 657/48 nci madde açıktır. Hoşçakalın