Boşandığım eşime kefil olmuştum
Evli iken Yapı kredi bankasından araba kredisi alan eşime kefil olmuştum.Herhangi bir ücret gelir belgesi istemediler,sadece sözleşmeye imza attım.Şimdi boşandım ve eski eşim taksitleri ödeyemiyor,çünkü işsiz kaldı.
Benim ise bir gayrimenkulum var(adıma kayıtlı)
1-Bu borcu ödemek istemiyorum ne yapmam gerekir?
2-Gayrimenkulume bir haciz gelmemesi için ne yapabilirim?
3-Babamdan emekli maaşı bağlanacak ona da haciz konmaması için ne yapabilirim?
Şimdiden teşekkürler...
Re: Boşandığım eşime kefil olmuştum..
Eski esiniz borcu odemeyip size muracaat edildiginde borcu odemeniz gerekir,aksi halde yukarida belirttiginiz malvarligi degerlerine haciz islemi uygulanir.
Kefaletinizin türü nedir?
Sadece sözleşmeye imza attım,türünü bilmiyorum,zaten herhangi bir işim olmadığı için gelir belgesi de istemediler..Şimdiden teşekkürler..
Malvarlığını bankalar tapudan,evlilik soyadına göre mi yoksa kızlık soyadına göre mi ararlar acaba,bankaya müracaat etsem boşandığımı bildirsem,yine de olmaz mı??Teşekkürler..
Alıntı:
missm rumuzlu üyeden alıntı
Malvarlığını bankalar tapudan,evlilik soyadına göre mi yoksa kızlık soyadına göre mi ararlar acaba,bankaya müracaat etsem boşandığımı bildirsem,yine de olmaz mı??Teşekkürler..
Olmaz. Siz müteselsilen mesulsünüz. Borcu ödeyeceksiniz. Fakat tek eviniz var ve o evde oturuyorsanız, "hale münasip ev" itirazında bulunabilirsiniz.
Öncelikle çok teşekkür ederim,evet tek evim ve orada oturuyorum oğlumla beraber,hale münasip ev itirazı yaptığımda banka evi benden almaz değilmi,zaten araba bankaya rehinli,sanırım banka arabaya el koyup sattıktan sonra geri kalan borcu benden eğer eşim ödemezse isteyecektir yanılıyormuyum?Tekrar teşekkür ederim..
2004 sayılı İİK'nun82. md. sinin 12 nolu bendi: " Borçlunun haline münasip evi(Ancak evin kıymeti fazla ise bedelinden haline münasip bir yer alınabilecek miktarı borçluya bırakılmak üzere haczedilerek satılır.)
Medeni Kanun'un 807. maddesi hükmü saklıdır. ...............
Boşandığım eşime kefil olmuştum..
Yaklaşık 6 ay önce boşandığım esime kefil olmuştum. Tüketici kredisi alarak bir araç sahibi olmuştuk. Fakat boşanma sürecinin hızlı tamamlanması için tüm haklarımdan feragat ettim. Öğrendiğime göre birlikte borçlu olarak sahip olduğumuz araç onun üzerine olduğu için satışını gerçekleştirmiş. Daha da kötüsü yaklaşık 4 aydan beri kredi taksitlerini ödememiş. Bugün elime geçen tebligatla başımdan kaynar sular döküldü. Boşanma aşamasındayken avukatım kefillik için hakim kararı gerekli demişti. Fakat sitenizden araştırma yaparken bir şok daha yaşadım. 2002 de bu kanun yürürlükten kalkmış. Yarın itirazımı gerçekleştireceğim. Üzerime ait bir mal varlığım yok. Sadece ücretli çalışanım. Karşı taraf da ücretli çalışan benim merak ettiğim ise önce onun maaşına mı yoksa benim maaşıma mı haciz gelir? İkimizde özel sektörde çalışıyoruz. Okuduklarıma göre bu işten sıyrılma şansım yok çok üzgünüm.....
Alıntı:
ayse kırlı rumuzlu üyeden alıntı
... benim merak ettiğim ise önce onun maaşına mı yoksa benim maaşıma mı haciz gelir? İkimizde özel sektörde çalışıyoruz. Okuduklarıma göre bu işten sıyrılma şansım yok çok üzgünüm.....
İkinizin de maaşına birlikte gelir merak etmeyin 1/4 oranında ikinizin de maaşından keserler. İcra iflas hukukunda kadın erkek eşitliği hizmette kusur etmediğimiz bir husustur.