Bankanın maaş haczi varken başkabir banka adına borcum maaşımdan elden istenebilirmi ?
Merhaba
3 ayrı bankanın avukatlığını yapan arkadaşlar A bankası adına maaşıma haciz koydurmuş, B ve C bankaları adınada malbeyanında bulunmamı istemişler.Gereken süre içinde bulunduğum halde beyanda bulunmadığım hakkında dava edilmişim disiplin cezası istenmiş,Mahkemeye gidip aksini ispat ettim bu halde iken A bankasının maaş haczine rağmen muhasebicimiz ile görüşülmüş B bankasına olan borcumu elden istemişlerdir.Bu mümkün olabilirmi ?
Tüm bu olanlardan benim anladığım avukat olan arkadaşın ne olursa olsun bu borcu bana ödetmek istediği ard niyetli davrandığıdır.
Bu davranışlarından dolayı kendileri hakkında dava açmam söz konusu olabilirmi ?
Bilgilendirirseniz memnun olurum.
Kolaylıklar dilerim
Re: Bankanın maaş haczi varken başkabir banka adına borcum maaşımdan elden istenebilirmi ?
nasıl yani? ben tam anlamadım.
Re: Bankanın maaş haczi varken başkabir banka adına borcum maaşımdan elden istenebilirmi ?
Elden maaş haczi olmaz. A bankasının borcu bitene kadar diğerleri bekleyecek.
anladığım kadarı ile aynı avukat 3 bankanında avukatlığını yapıyor.Bence bu pek etik değil.Avukat anladığım kadarı ile bankanın kadrolu değil sözleşmeli avukatı.
Çalışıtığınız yerin muhasebecisi maaşınızdan icra kanalı kestiği paraları ilgili icra dairesine yatırmak zorundadır.elden para ödemesi muhasebeciyi zor durumda bırakır.Avukatı şikayet edemessiniz zira ispatlamanız zordur.Şayet avukat dilekce ile bankaların sırasını değiştirmek isterse o zaman şikayet hakkınız doğar.
A bankasının borcu bittikden sonra,sırasıyla B ve ca bankası ile ilgili icra dairelerine şirketiniz ödeme yapmak zorundadır.
size önerim bankalarla görüşerek borcunuzu bir ödeme planına bağlatmanızdır.Böyelce temerrüt faizinden kurtulursunuz.
eğer iş yerinizde taciz edildiğinizi ve hukuk dışı tahsilat sağlanmaya çalışıldığını hissediyorsanız, olayı anlatan ve muhasebecinizi şahit göstererek avukatı bağlı olduğu baroya ve sözleşmeli çalıştığı bankaya bir dilekçe ile şikayet edebilirsiniz.
Bu açıklamayı sevdim sanırım en uygunu budur.
Teşekkür ederim ilginize arkadaşlar.