Selamlar;
Numarasını bilmediğim icralık dosyaların takibini müvekkilin veya borçlunun adına göre kendim(hukukçu değilim sıradan bir vatandaş olarak adliyeye gidip)yapabilirmiyim acaba?Teşekkürler
Printable View
Selamlar;
Numarasını bilmediğim icralık dosyaların takibini müvekkilin veya borçlunun adına göre kendim(hukukçu değilim sıradan bir vatandaş olarak adliyeye gidip)yapabilirmiyim acaba?Teşekkürler
İcra takibini alacaklının kendisi ile Avukat yapabilir, bunun istisnası Avukat bürolarında çalışan icra takip elemanlarıdır. sizin başkasının takibini yürütmeniz usule aykırıdır. Saygılarımla.
Bilgi için teşekkürler.
Aldığım notbook un arızalı olması ve firmanın geri almaması nedeniyle ayıplı ürün olarak tüketici mahkemesine dava açtım ve kazandım.Mahkeme parasının tahsili ve ürün iadesine karar verdi.Üretici firma ödeme konusunda hiç bir harekette bulunmadı.İcra takibi için ne gerekiyor. Teşekkürler
Gerekçeli karar,bilirkişi raporu,mahkeme de yapılan masraflar vb belgeler mevcut.Nasıl icra işlemlerişne başlarım.
teşekkürler
Sayın ethema, öncelikle tebrikler.
Kazandığınız davaya rağmen ödeme yapmayan davalı taraf hakkında ilamlı icra yoluna gitmeniz gerekmektedir. İlamlı icra; mahkemenin vermiş olduğu kararların, icra dairelerince yerine getirilme durumudur.
İlamlı icrayı kendi başınıza yapmamanızı bu konuda bir avukata danışmanızı ve avukat aracılığı ile bu işlemleri yapmanızı öneririm. Kendinizi avukat ile temsil ettirerek ilamlı icra yoluna başvurmanız halinde borçlu/davalı hakkında ayrıca Avukat vekalet ücretine de hükmedilecektir. Kolay gelsin.