Yargıtay'da temyiz duruşması
Merhaba arkadaşlar,
Babamız adına kayıtlı bir arsamız vardı. Babamızın sağlığında bu arsa üzerine kendim bir ev yaptım. Ancak bu ev tapuya kayıtlı değil sadece belediye kayıtlarında ruhsatlı ve iskanlıdır.Tapuda arsa gözükmektedir. Babamız öldükten (7 yıl oldu.) sonra kardeşim tarafından bu arsa ve ev için bana sulh hukuk'ta izaleyi şuyu davası açtı.
İlk duruşmada kardeşim hakime arsa var arsada da ev var. Her ikisininde satılarak payımın verilmesini istiyorum dedi. Hakim de bana evi sordu evi ben yaptım deyince Asliye hukuk'ta dava açacaksın evi yaptırdığını ispatlarsan bu dava ona göre devam edecek diyerek duruşmaları erteledi.
As.Hukuk'ta açtığım dava duruşmaları yapıldı ,yerinde de keşif yapıldı.Şahitler dinlendi, ben gelir belgelerimi sundum ancak kardeşimin bir geliri olmadığından belge sunamadı, ben hem yazılı hemde sözlü beyanlarımla kardeşim geliri yoktur varsa belgelesin diyerek hakime ilettim ancak hakim belge talep etmedi. Bir kaç duruşma sonra tam karar aşamasında hakimin tayini çıktı.Yerine bakan yeni hakim sanırım tam dosyayı incelemeden (kardeşim ve benim gelir durumlarını) ve dava aşamalarınıda tam bilemeden dosya üzerinden inceleyerek (davanın reddine) kararı verdi.
Dava şu an yargıtayda ve duruşmalı taleplidir.Ve bir ay sonra davaya bakılacak.
Yargıtaydaki duruşma nasıl olur ? Dava ile ilgili sorulana mı yanıt vereceğim yada davayı tekrar anlatacakmıyım? Yeni belge sunulurmu? Nasıl bir karar çıkabilir?
Re: Yargıtayda temyiz duruşması
Arkadaşlar davayı biraz anlatmaya çalıştım. Benzer bir karar ve fikri olan varsa lütfen yardımcı olabilirmi?
Re: Yargıtay'da temyiz duruşması
Arkadaşlar sizden yanıt gelmedi ben kendi çabamla benzer dava ile ilgili iki yargıtay bozma kararı buldum.
(Muhtesatın tespiti davası)
1, Yargıtay dosya incelemesinde davacı ve davalıya dava konusu takdire kaldığı için hakimin yemin ettirmediği için bozduğu.
2, Yine başka bir davada da hakimin paylaşamayı yapmayarak hisseleri tam olarak da belli etmeden hem davacı hemde davalının hisselerinden doğan yararları gözedilmeden davanın reddi kararı vermesini yargıtay bozmuştur.
Şimdi bana söz hakkı verildiğinde (temyiz duruşmalıdır) bu kararları gündeme getirmemmi gerekir (yazılı veya sözlü) yada sadece davam hakkında diyeceklerimi sözleyip bozulmasınımı talep etmeliyim?
teşekürler....
Re: Yargıtay'da temyiz duruşması
Alıntı:
duyon07 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar,
Babamız adına kayıtlı bir arsamız vardı. Babamızın sağlığında bu arsa üzerine kendim bir ev yaptım. Ancak bu ev tapuya kayıtlı değil sadece belediye kayıtlarında ruhsatlı ve iskanlıdır.Tapuda arsa gözükmektedir. Babamız öldükten (7 yıl oldu.) sonra kardeşim tarafından bu arsa ve ev için bana sulh hukuk'ta izaleyi şuyu davası açtı.
İlk duruşmada kardeşim hakime arsa var arsada da ev var. Her ikisininde satılarak payımın verilmesini istiyorum dedi. Hakim de bana evi sordu evi ben yaptım deyince Asliye hukuk'ta dava açacaksın evi yaptırdığını ispatlarsan bu dava ona göre devam edecek diyerek duruşmaları erteledi.
As.Hukuk'ta açtığım dava duruşmaları yapıldı ,yerinde de keşif yapıldı.Şahitler dinlendi, ben gelir belgelerimi sundum ancak kardeşimin bir geliri olmadığından belge sunamadı, ben hem yazılı hemde sözlü beyanlarımla kardeşim geliri yoktur varsa belgelesin diyerek hakime ilettim ancak hakim belge talep etmedi. Bir kaç duruşma sonra tam karar aşamasında hakimin tayini çıktı.Yerine bakan yeni hakim sanırım tam dosyayı incelemeden (kardeşim ve benim gelir durumlarını) ve dava aşamalarınıda tam bilemeden dosya üzerinden inceleyerek (davanın reddine) kararı verdi.
Dava şu an yargıtayda ve duruşmalı taleplidir.Ve bir ay sonra davaya bakılacak.
Yargıtaydaki duruşma nasıl olur ? Dava ile ilgili sorulana mı yanıt vereceğim yada davayı tekrar anlatacakmıyım? Yeni belge sunulurmu? Nasıl bir karar çıkabilir?
Saygıdeğer arkadaşlar
Konuma gösterdiğiniz ilgisizliğe teşekkür ediyorum.
Konuyu 227 kişi okumuş ancak bir kişi bile yardımcı olmamıştır.
Yargıtaydaki dava ONAMA ile sonuçlanmış olup, benim Türk Hukuk sistemine ve hakimlere karşı olan düşüncelerim adeta olumsuzlukla bu karar neticesinde perçinlenmiştir.
Hiç bir Hakim taraflı olmayacağına eminim ama bir karar verirken özellikle Mağdur oyunu oynayana karşı acıma ile yaklaştıkları kesindir.(Zaten Türk milleti olarak maç seyrederken hep yenik takıma destek vermezmiyiz?)
Sen bina yapımına bir kuruş katkıda bulunma sonra belgede,şahitte göstereme sonra yanlış bir kararla bir binaya ortak olarak pay sahibi ol.Böyle bir olay bizden başka hangi ülkenin hukuk sisteminde vardır acaba?
Şimdi yargıtay kararının tebliğ edilmesini bekliyorum ama yinede umutsuzca Karar düzeltme isteminde bulunacağım.
Sonuc belli kimse yaptığına yanlış demiyecek ve karar tekrar onanacak.
Sadece ne olacak biliyormusunuz? Her şeyi kanunla yapmak isteyen ve kanunlara uyan bir vatanseverin Hakimlere karşı saygı ve hukuku uyguladıkları inancı yerle bir olacak.
Hepinize hukukun(varsa) uygulanması dileklerimle.