Dersane kayıt iptali isteğim reddedildi
2007 yılında, bir fuarda standı olan özel bir ingilizce eğitim kurumuna toplam 4 kur olacak şekilde kayıt yaptırdım. Girdiğim seviye tespit sınavında 6 seviye üzerinden 2. seviyede kursa başlama hakkı kazandım ve başladım. Yani 2,3,4 ve 5. kurları alacaktım. 2 ay süren 2. kurun ardından yapılan sınavdan başarısız oldum. Yetkililer sınavdan kaldığım için 3. kura geçemeyeceğimi, 2. kuru tekrar almak zorunda olduğumu söylediler. Ya 2. kur için tekrar para ödeyecektim ya da para ödemeyip 2. kuru tekrar ücretsiz alacak fakat bu sefer de 5. kuru alamayacaktım. Her iki durumda da zarardaydım. Kayıt olurken yetkiliye sınavdan kalma durumunda ne olacağını sorduğumda bana sorun çıkmayacağını, sınavın sadece sembolik olduğunu ve her şekilde geçeceğimi söylemişti. Fakat söylediklerini kabul etmiyorlar. Ekim ayında yurtdışına çıkacağım ve bu gidişle kurları tamamlamadan ve yarım yamalak bir ingilizce ile gitmek zorunda kalacağım. Ayrıca 2. kurun tekrar ne zaman açılacağı da belli değilmiş! Şu anda boştayım, kursa alınmıyorum. Derse girersem dersten çıkaracaklarını söylüyorlar. Burası sonuçta para ödeyerek gittiğim bir kurs, lise ya da ortaokul değil. Ben de alın teri dökerek kazandığım parayı çarçur etmek niyetinde hiç değilim. Hayatımda bu kadar saçma bir sözleşme duymadım. Sözleşme iptali isteğimi reddediyorlar ve utanmadan tekrar para istiyorlar. Mahkemeye başvurup hakkımı aramaya karar verdim. Sözleşmeye imza attım, tamam, kabul ediyorum. Yetkilinin sözüne güvenip de hareket etmemem gerekirdi, bunu da kabul ediyorum ve mahkemeye başvurursam kaybedeceğimi tahmin edebiliyorum. Bu konuda birkaç sorum var:
1. Mahkemeye, para ödeyerek gittiğim özel bir kurumun bana böyle bir yaptırım uygulayamayacağını iddia ederek başvursam ve kurumun bu politikasını dava etsem, kazanır mıyım?
2. Muhtarlıktan fakirlik kağıdı almam durumunda sözleşmenin iptal edileceğini duydum. Aslı var mıdır?
3. Sözleşmeyi iptal etmemin başka bir yolu var mıdır?
Teşekkürler.
Re: Dersane kayıt iptali isteğim reddedildi
Muhterem, benim de başımda aynı dert var.
Kurs iptalini kabul etmiyorlar, kuvvetle muhtemel aynı kuruma kayıt yaptırmışız.
Bu adamlar hizmet faturası kesmiyorlar.
Bir de sözleşmelerinde genellikle saçma ifadeler oluyor.
Bu iki zayıf noktadan saldırmayı düşünüyorum.
Sen de denemelisin bence.
Alıntı:
canelleri rumuzlu üyeden alıntı
Bu iki zayıf noktadan saldırmayı düşünüyorum.
Sen de denemelisin bence.
Saldırmak ???
Yukarıdaki soruma yanıt alamadığım için bu mesajı yollamak zorunda kaldım. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Saldırmak ???
evet, Saldırmak(!)
Avukatımla konuştum,
Telefon ettirdim, fatura falan olmadan, bu saçma sapan sözleşmeye dayanarak hiç bir hak iddia edemeyeceklerini söyledi. Cevaben bir yanlış anlama olduğu, düzeltileceğini söylediler vesselam.
Cevap: Re: Dersane kayıt iptali isteğim reddedildi
Merhaba bende çok zor durumdayım. Meslek Lisesinden geçen sene mezun oldum ve 29.09.2008 tarihinde dershaneye kayıt yaptırdım . Lise bittiği için hem çalışıp hemde hafta sonları dersahaneye gitmeye karar verdim. Kayıt yaptırmadan önce herşeyi anlattım onlara çalıştığımı ve hafta sonları deshaneye gelebileceğimi v.s bütün herşeyi anlattım. Hepsini kabul edip velime sözleşme ve 8 adet senet imzalattılar.
2 ay 250 250 senetlerimi ödedim fakat dershaneden memnun kalmadığım için ve durumumuzun kötü olması nedeniyle dershane müdürü ile dershaneyi bırakmam konusunda bir görüşme yaptım. Fakat arkadaslarınki gibi banada sert çıkıştı ve kayıt iptalinin mümkün olmadığını istersen gelme ama ödemelerini yapmak zorundasın dedi. Ne yapıcağımı bilemedim ve hemen en yakın ilçe milli eğitim müdürlüğüne gidip maaruzatımı bildirip bir dilekçe verdim.
VE ŞUNUDA BELİRTMEK İSTİYORUM , KAYIT YAPTIRIRKEN ÇALIŞTIĞIMI BELİRTTİĞİM HALDE BENİ OKULA DEVAM EDENLER GRUBUNA ALDILAR VE HIZLANDIRMA DERSLERİ 15 TATİLDE HAFTA İÇİ YAPILDIĞI İÇİN KATILAMADIM. VE BUNU BANA KAYIT YAPTIRIRKEN SÖYLEMEDİLER. SEVİYE SINAVLARIMDADA OLDUĞU GİBİ DERSANE BANA GEREKLİ BİLGİYİ VERMEDİ. BU ARADA ARKADASLARMİLLİ EĞİTİME GİTTİM HATTA MİLLİ EĞİTİM İLÇE MÜDÜRÜYLE DERSANE MÜDÜRÜNÜ GÖRÜŞTÜRDÜM KAYIT İPTALİ İÇİN AMA HİÇ Bİ FAYDASI OLMADI.
LÜTFEN YARDIMCI OLUN BANA ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM .. :'(