5728 sayılı yasayı tanımayan komprador devlet kurumları
2 yıl önce memuriyeti kötüye kullanmak suçundan görevden atıldım Bu sebeple hakkımda açılan davadan da beraat ettim İdare mahkemesine açmış olduğum göreve dönme davam devam etmektedir. 5728 sayılı af kanununa binaen görevden atıldığım kuruma dilekçe ile müracaat ettim.Kurumumdan gelen cevay aynen şu 5728 sayılı yasa görevden atılan memurlar için bir af yasası olmayıp sadece düzenleme yasasıdır. Devletin kurumları kendi yasalarına muhalefet edip komprador rolüne soyunmuş durumdalar Yani meclis kanun çıkarmışsa ne olmuş, ben bildiğimi okurum diyor bana gelen cevabi yazıda ve bu yasa geçmişe yönelik bir hak kazanımı sağlıyorsa bile ben kabul etmiyorum diyor. Böyle bir cevap karşısında ne yapabilirim oysa 5728 sayılı yasa geçmişe yönelik hakkımdaki isnat edilen suç maddelerinin tümünü iptal etmiştir bu durumda ne yapabilirim. Cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim
Re: 5728 sayılı yasayı tanımayan komprador devlet kurumları
sayın arkadaşım aynı durum benim içinde geçerli.5728 sayılı kanunla 2 yıl hapis cezası alan kişilerin bu hükümleri cezayı veren mahkemece yeniden değerledirilip hüküm verilmesi ertelenecek yani hükümsüzlük sözkonusu olacak diye biliyorum.hüküm ortadan kalkınca hükümlü olunduğu için atılan biri yasalara göre tüm haklarına kavuşmuş olcak.siz ne şekilde başvurdunuz avukatınızlamı bireyselmi.saygılar.
Sevgili arkadaşım merabalar. Ben hem avukatım aracılığıyla baş vurdum hem bizzat taahhütlü dilekçe gönderdim Hem avukatıma hem bana gelen cevapta 5728 sayılı yasa bir af yasası olmayıp, bir düzenleme yasasıdır. Evet doğrudur bu maddeler iptal edilmiştir ama geriye dönük bir af söz konusu değildir şeklinde yazı geldi.Yani ben kompradorum ben ne dersem o olur yasa kim yönetmelik kim diye bir cevap yollamışlar Hepimiz biliyoruz ki bu yasa geriye de dönük çıkarıldı ama bakanlık yani bana cevap gönderen bakanlık yasalar beni takmaz ben ne biliyorsam o olur diyor kısacası cevabında sizinkide aynı durum galiba..Bir hukukçu arkadaş bekliyorum bunu cevaplayacak...
arkadaşlar yokmu benim soruma cevap verecek bir hukukçu arkadaşım? Kurumuma müracaat ettim 5728 sayılı yasadan yararlanmak istiyorum dedim. Yasada yazılan şartların aynısını taşıyorum. Ama kurum 5728 sayılı yasa bir af yasası değil bir düzenleme yasasıdır. Geriye doğru çalıştırılamaz diyor. Bu böylemidir acaba....?
5728 sayılı yasa geriye doğru çalıştırılamıyormu? Af yasası denmişti 2 yıl önce görevden atılan devlet memurları bu yasadan yararlanamazmı?
Komprado düzen,
Önce şu konunu yavaş anlat.Hakkında iki;biri idarî,diğeri adlî soruşturma açıldı.Adlî soruşturma sonucu beraat ettin.Adlî soruşturma "Delil yetersizliğinden" mi dedi?Peki idarî soruşturma nasıl sonuçlandı ve ne karara vardılar da görevden alındın?Görevden alınmanı neye dayandırdılar?
Bunları geniş,sakin ve düzgün anlat ki;cevap bulasın....
Sakar rumuzlu kardeş teşekkür ederim. Memuriyeti kötüye kullanmadan yargılandım..Delil yetersizliğinden zaman aşımından falan değil, suç oluşmadığından beraat ettim.Yüksek disiplin kurulu bu davaya binaen dava neticesini beklemeden görevden atmıştı. Yani mahkeme tamamıyle akladı beni oysa kurum ben bildiğimi okuyacağım diyor. Durum bu teşekkür ederim
TDK komprador hakkında şöyle diyor :o
komprador
isim (ko'mprador) İspanyolca comprador
1. Aracı.
2. mecaz Çok zengin kimse.
3. tarih Uzak Doğu ülkelerinde yabancı ortaklıklar hesabına iş sözleşmesi yapan yerli aracı.
kardeşlerim komprador kelimesi günümüzde tuzu kuru insanlara veya kurumlara verilen isimlerdir. Benim bildiğim anlamda Türkiyedeki bakanlıkların tepesinde olan kişiler altlardakileri görmediklerinden veya umursamadıklarından vatandaşa tepeden baktıklarından komprador tabiriyle adlandırılıyorlar onun için komprador bakanlık diye tabir ediyorum. yorum sizin. istediği kanunu uygulayıp istediğini ben uygulamam diyen kompradorların ülkesi türkiye