SSK Primlerini Hiçe Sayma
İyi günler.Mühendisim,SSK lı olarak maliyeye kayıt yaptırdım.SSK mı bir kaç firma ödüyordu.14 ay önce tek bir firma ödemeye devam etti,bu arada bir ay kadar boşluk vermiş bu firma yani çıkarıp tekrar almış.Bağkur kendine sigortalı yapmış beni.Benim ;firmanın bana çıkış verdiğinden 2008 şubatta haberim oldu.O bir ay yüzünden bağkur beni 14 ay faizi ile boçlu çıkarıyor şu anda .Bense o bir ayın bağkurunun sorumluğu bende olmalı diye düşünüyoruş,çünki bir ayın ertesinde ssk mı yatırmaya devam etmiş firma.Ben borçlu olduğumu kabul edeyim ,ama 13 aylık ssk neden primden sayılmıyor ve siliniyor vede ben bu durumda hangi hukuki mücadeleye girebilirim ve bir şey tutturabilirmiyim bundan.İlginize çok teşekkür ederim.
Re: Ssk Primlerini Hiçe Sayma
Bağkurlu oluşun nasıl oldu?
Alıntı:
sakar rumuzlu üyeden alıntı
Bağkurlu oluşun nasıl oldu?
bağkur ssk da 1 gün dahi giriş çıkş görse haber vermeksizin kendine sigortalayıp borçlandırmaya başlıyor.
1479 Sayılı BAĞKUR Kanununun 24/II maddesindeki "Kanunla veya kanunun verdiği yetkiye dayanılarak kurulu sosyal güvenlik kuruluşlarına prim veya kesenek ödeyenler...sigortalı sayılmazlar" hükmünü gerekçe göstererek yazılı itiraz yaptınız mı?Yaptıysanız ne dediler?
Alıntı:
1479 Sayılı BAĞKUR Kanununun 24/II maddesindeki "Kanunla veya kanunun verdiği yetkiye dayanılarak kurulu sosyal güvenlik kuruluşlarına prim veya kesenek ödeyenler...sigortalı sayılmazlar" hükmünü gerekçe göstererek yazılı itiraz yaptınız mı?Yaptıysanız ne dediler?
Açıkçası yapmadım.Bana tam olarak yapacağımı gerekçesiyle söyleyebilirmisiniz.Teşekkürler
Alıntı:
Mesajın var.
sizce işe yararmı bu..
Alıntı:
oco100 rumuzlu üyeden alıntı
İyi günler.Mühendisim,SSK lı olarak maliyeye kayıt yaptırdım.SSK mı bir kaç firma ödüyordu.14 ay önce tek bir firma ödemeye devam etti,bu arada bir ay kadar boşluk vermiş bu firma yani çıkarıp tekrar almış.Bağkur kendine sigortalı yapmış beni.Benim ;firmanın bana çıkış verdiğinden 2008 şubatta haberim oldu.O bir ay yüzünden bağkur beni 14 ay faizi ile boçlu çıkarıyor şu anda .Bense o bir ayın bağkurunun sorumluğu bende olmalı diye düşünüyoruş,çünki bir ayın ertesinde ssk mı yatırmaya devam etmiş firma.Ben borçlu olduğumu kabul edeyim ,ama 13 aylık ssk neden primden sayılmıyor ve siliniyor vede ben bu durumda hangi hukuki mücadeleye girebilirim ve bir şey tutturabilirmiyim bundan.İlginize çok teşekkür ederim.
--------------------------------------------------------------------------------
1479 Sayılı BAĞKUR Kanununun 24/II maddesindeki "Kanunla veya kanunun verdiği yetkiye dayanılarak kurulu sosyal güvenlik kuruluşlarına prim veya kesenek ödeyenler...sigortalı sayılmazlar" hükmünü gerekçe göstererek yazılı itirazla durum ne olur acaba?
Alıntı:
oco100 rumuzlu üyeden alıntı
bağkur ssk da 1 gün dahi giriş çıkş görse haber vermeksizin kendine sigortalayıp borçlandırmaya başlıyor.
Bağ-Kur'da böyle bir uygulama söz konusu değil. Kimlerin Bağ-Kur'lu olacağı kanunda açıktır... Kuvvetle muhtemel vergi kaydnız vardı ve Maliye bu durumu Bağ-Kur'a bildirdi. Vergi kaydınız varsa aslolan Bağ_kur dur. Aynı dönemde SSK primlerinizin yatırılmış olması durumu değiştirmez. Geçerli olan Bağ-Kur'dur.
ssk ;bağkurun benden alacağını kendine yatan ssk primlerinden bağkura ödermi .bu uygulama bingölde yapılmış,vatandaş ssk ve bağkura dilekçelerle müracaat etmiş kurumlar arası para transfer olmuş ve vatandaşın aradaki bağkur borcundan düşülmüş;bunun aslı olabilirmi.teşekkürler