Kavgaya gasp olayı karıştırmak
arkadaşlar geçen pazar başımdan geçen olay ve ben o günden bu yana uykusuz kaldım.
yaşım 19 üniversite öğrencisiyim. olay akşamı arkadaşımla beraber baya alkol aldıktan sonra karşıdan gelen iki kişiyle döğüştük. daha sonra olay yeini terkederek otobüse binmek istedik. bilet olmadığı için (bütün bilet kişileri kapalı) şöforle atışırken polisler alkollü olduğumuzu anladı ve bizi karakola götürdü. bizi önce hastaneye sonrada karakola götürdüler. tam o sırada 2 saat önce kavga ettiklerimiz geldi ve bizi gasp ettiler dövdüler diye iftira attılar. heralde polisler inanmadıkları sanıyorum. daha sonra bizim ifademizi aldılar ve bizi gönderdiler saat sabahın 5 inde. nöbetçi mahkemeye de çıkmadık. normal mahkemede yok şimdilik.
sorum şu, bu ceza durumu ne olur. şuan olayın ne durumda olduğunu nasıl öğrenebilirim. LÜTFEN UYKULARIM KAÇTI BİRAZ YARDIMCI OLUN AKIL VERİN
Re: kavgaya gasp olayı karıştırmak
hadi arkadaşlar ne olur bi cevap verin
Re: kavgaya gasp olayı karıştırmak
Eğer mahkemeye çıkarsanız ve suçunuz sabit görülürse gasp suçundan yargılanırsınız ve cezası ağırdır. Ancak şu da var ki; "Polis bile suç işlemediğimize inanmadı" diyorsunuz. Sizi mahkemeye sevkederse mahkeme nezdinde de gasptan dolayı sorumlu olmazsınız. En fazla kasten yaralamadan sorumlu olursunuz ve onda da yaralama karşılıklı olduğu gerekçesi ile meşru müdafaa veyahut haksız tahrik hükümlerinden faydalanırsınız. Siciliniz temiz ise bir miktar para cezası ile sıyırırsınız. Bu dediklerim mahkemye çıkarsanız karşılaşacağınız senaryo.
Eğer mahkeme celbi gelir ise; bir avukata yada adli yardım bürosuna başvurmanızı öneririm.