AdilTurk rumuzlu üyeden alıntı
Çocuğum ile her yıl Temmuz ayında şahsi münasebet tesisi kararı var. Bu karara göre 2007 Temmuz ayında da oğlum ile görüşmeye gittiğimde yine çocuğum ile annesinin oğlumu kaçırması nedeniyle görüşemedim.
Bende İcra ceza mahkemesine 2 ay sonra dava açtım, açtığım davada İcra dosyasını delil olarak gösterdim.
Son duruşmada hakim sanığın beraat ettiğini söyledi, bende neden dediğimde kararda görürsün dedi, mahkeme çıkışında dosyamı bekledim ama bi türlü gelmedi, mübaşire sordum şimdi gelemez dedi, bende işime yetişmem gerektiğinden hemen çıktım,
bir ay kadar sonra kararı almaya mahkemeye gittiğimde kararı aldım, aldığım kararda;
"Müşteki vekili dava dilekçesinde mal beyanında bulunmayan sanığın cezalandırılmasına karar verilmesini talep etmiştir.
İcra dosyasının incelenmesinde. İcra takibi sırasında ödeme emrinin sanığın vekiline çıkarıldığı ve vekile tebliği edildiği, asile ön ödeme emri tebliğ edilmediği bu nedenle sanığın üzerine atılı suçun oluşmadığı anlaşılmakla, sanığın oluşmayan suçtan berratine karar verilmesi gerekmiştir.
1. Verilen karar ile benim açtığım dava arasında bir bağlantı yoktur.
2. Benim vekilim yoktu davayı kendim açtım.
3. Sanığın vekili olmadığı gibi, icra dosyasından çıkardığım tebliğat belgesinde kendisi yazmaktadır.
4. Kararın kendilerine tefhim ve tebliğ tarihinden itibaren 7 gün içinde Ağır Ceza Mahkemesine itirazı diyor, ben tabii olarak tebliğ bklerken bana tefhim yapıldığını kararı almaya gittiğimde öğreniyorum, ap açık bir hata olan bu kararı nasıl düzeltebilirim.