Yürürlükteki sosyal güvenlik kanununa göre, 25 yıl çalışıp emekliliği hak ettikten sonra istifa etsek maaş için yaşın dolmasını bekliyoruz.Emekli ikramiyesi için de yaşı bekleyecek miyiz yoksa onu hemen alabilir miyiz?
Printable View
Yürürlükteki sosyal güvenlik kanununa göre, 25 yıl çalışıp emekliliği hak ettikten sonra istifa etsek maaş için yaşın dolmasını bekliyoruz.Emekli ikramiyesi için de yaşı bekleyecek miyiz yoksa onu hemen alabilir miyiz?
"Onu" hemen alabilirsiniz. Fakat emekli maaşı için yaşı bekleyeceksiniz.
ilginize teşekkürler
sayın Av. Mehmet Aydın, ben de aynı durumdayım ama emekli sandığı ile yaptığım görüşme de emekli ikramiyesi içinde emekli maaşı gibi yaşımı beklemem gerektiği ve beklediğim sürede başka bir sosyal güvenlik kurumuna bağlı bir gün bile çalışsam emekli ikramiyemi alamıyacağım söylendi.Bu kadar kesin bir ifadeyi hangi hukuki dayanakla yaptığınızı ? ya da bu konu da örnek karar var mıdır ? bu konuda yardımcı olursanız sevinirim...
alınıyo mu alınmıyo mu yaf, meraktan patlıcam...
bak alınıyorsa söyle, yarın gideyim alayım...:mahcup: :kızgın: :deli:
Verirlerse hemen alın.
Ben de hala bir cevap bulamadım . Ama emekli sandığının söylediği emekli aylığı almaya hak kazandıktan sonra ikramiye alınabileceği yolunda.Bu sürede başka bir sosyal güvenlik kurumuna bağlı bir gün bile çalışılması durumunda ikramiye alınamıyacağı yönünde.Danıştayın emekli maaşını hakedenin ikramiyeyide alabileceği yönünde bir sürü emsal kararı var ama hala emekli sandığı aynı uygulamadan geri durmuyor...Bu konuda bilgisi olan varsa , hukukçu arkadaşlar lütfen yardımcı olsun...saygılar
emekli ikramiyesi konusunda bize yardım edecek yok mu?