Adresinde bulunamayan Kiracı
Merhaba ,
Kiracımı 8 aylık borcundan dolayı ilamlı takiple icraya verdim aradan 10 gün geçti ,icra dairasine gidip dosyaya baktığımda ,Kiracı tebliğatı almamış diyor ,adresinde bulunamamış ,komşuları evi boşaltmış olabileceğini söylemişler postacıya ,kiracının muhtardada kaydı gözükmüyor .
Kıracı şu anda aynı adreste oturmaya devam etmektedir.icrayi başlatabilmem için aynı adreste oturduğunu nasıl kanıtlarım.
Bu durumda nasıl bir yol izlemem gerekiyor ,
cevaplarınız için teşekkürler
Re: Adresinde bulunamayan Kiracı
Sanırım kira sözleşmenizle ispat mümkün olabilir
Adres Araştirmasi Yaptirabilisiniz...
Alıntı:
crazyfly rumuzlu üyeden alıntı
icrayi başlatabilmem için aynı adreste oturduğunu nasıl kanıtlarım.
İcrayı başlatabilmek için yapmanız gereken tebligatı kiracıya ulaştırmaktır.
Kiracının iş adresine veya bildiğiniz başka bir adresine tebligatı ulaştırabilirsiniz.
(Biliyorum kolay değil, ama konsantre olmanız gereken kısım burası)
Eğer kiraladığınız eve yaptığınız tebligat "burada böyle biri oturmuyor" cevabıyla geri döndüyse fuzuli işgalden işlem başlatabilirsiniz.
Muhtarda kayıt yaptırmak zorunlu hale getirildi, yaptırmayanlar için para cezası verilecek. Bu konuyu muhtardan araştırıp para cezası baskısıyla muhtara kaydolmasını sağlayabilirsiniz.
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
İcrayı başlatabilmek için yapmanız gereken tebligatı kiracıya ulaştırmaktır.
Kiracının iş adresine veya bildiğiniz başka bir adresine tebligatı ulaştırabilirsiniz.
(Biliyorum kolay değil, ama konsantre olmanız gereken kısım burası)
Eğer kiraladığınız eve yaptığınız tebligat "burada böyle biri oturmuyor" cevabıyla geri döndüyse fuzuli işgalden işlem başlatabilirsiniz.
Muhtarda kayıt yaptırmak zorunlu hale getirildi, yaptırmayanlar için para cezası verilecek. Bu konuyu muhtardan araştırıp para cezası baskısıyla muhtara kaydolmasını sağlayabilirsiniz.
Merhaba
az önce muhtarlığı arayıp kiracının kaydını sordum ,2006 yılında nakil aldığını söylediler. fakat benim sözlü beyanımla bu adreste oturduğunu ve gelecek tebliğatı alacaklarını söyledi muhtarlık.
Bu durmda içra dairesine gidip ,yeni bir takip mi başlatmama gerekiyor. yoksa mevcut dosya nın üzerinden aynı adrese tekrar yollanmasınımı istemem gerekiyor.
Kiracının muhtardaki kayıtlarını araştırdım muhtarda kaydı gözüküyor.
Madem ki muhtarda kaydı görünüyor. Tebligatı tekrarlayın. En azından, beyanınızdan anladığım kadarıyla muhtar tebligatı alacak. Bu durumda da siz, kiracının evine giderek icrai işlemleri yapabilirsiniz.
Yeni bir takip açmanıza gerek yok. Aynı dosya üzerinden gönderebilirsiniz.