-
İstifa, Yıllık İzin
Merhaba;
İstifa edip yeni anlaştığım şirkete geçicem.
İhbar sürem 8 hafta, yıllık izin kullanmadım. (14 gün)
İnsan Kaynakları işten ayrılmama bozuldu :)
İnsan kaynakları görüşmemde, "isteğimize bağlı, istersek izin süreni düşeriz istemezsek düşmeyiz" dedi. Ben izin süremin düşülmesini, 6 hafta sonra diğer işe başlamayı istiyorum.
1- İnsan Kaynakları'na mı bağlı düşüp düşmeme olayı?
2- 6 haftaya düşse, diğer şirkete imza atabilir miyim, yoksa o 2 hafta izinde sayılacağım için halen şimdiki şirketimin çalışanı mı sayılırım?
Ne yapmam lazım?
Teşekkürler
-
Re: İstifa, Yıllık İzin
Bildirim suresi icinde isci ile isveren arasindaki is akdi butun hak ve borclari ile eskisi gibi devam eder,bu nedenle bu sure icerisinde yillik izninizi kullanabilirsiniz,ancak bu izni kullanmaniz isyerinden 2 hafta once ayrilmaniz anlamina gelmez yani izindeyken bile su an calistiginiz isverenin iscisi durumunda olursunuz.Bunun anlami sayet bu sure icerisinde baska bir firma ile sozlesme imzalarsaniz ya da sadakat borcuna aykiri baska bir davranista bulunursaniz isvereniniz is akdinizi hakli nedenle derhal feshedebilir..Bu nedenle isvereninizle anlasmadan bu gibi bir davranista bulunmamanizi oneririm.
Saygilarimla..
-
Aslında istifa ettiğim için herhangi bir kıdem tazminatı ile ilgili bir işim yok. Sadece, son iki hafta iznimi kullanıcam dediğimde iş yerimin bana "bu iki hafta izninizi veremeyiz" deme hakkı var mı. Öyle olursa 14 günlük ücretimi ödeyeceklerdir heralde ama ben para değil, diğer işe başlamak istiyorum.
-
Izin alsaniz dahi diger sirket ile is akdiniz devam edeceginden yeni bir is akdi imzalamamaniz gerekmektedir,aksi halde Is Kanunu md.58 uyarinca isveren tarafindan odenen izin ucretiniz sizden geri alinabilir.
-
Teşekkürler, peki 1. sorumun cevabını bilen var mı; yani 6 haftadan sonra izin almak istiyorum, buna izin vermeyebilirler mi.
-
İzizn ücretini vermek yada izin vermek işverenin takdirinde olan birşeydir