Rahatsızlık ile ilgili rapor
Merhaba benim normalde muayene olmam gereken bir rahatsızlığım var,
ama askerliğimi yaptığım yer doğuda bir karakol olduğundan anca rahatsızlığı söyleyince değil başına bir iş gelince önemsiyorlar. Karakolda doktor olmadığından durumu anlatsam bile bir şey olmaz ya da daha kötü olunca yollarız diyorlar, yollayacakları yerde bir kaç saat uzaklıkta olduğundan "tamam olur." demek zorunda kalıyorum.Suan izindeyim benim yapmak istediğim şöyle bir şey var. Ben sivilde muayene olup rahatsızlığımı kanıtlayan bir rapor almak istiyorum ve izinden askere gidişde KTM 'de gerekli doktora çıkarak bu raporu gösterip muayene olmak istiyorum. Sizden istediğim şöyle bir şey ben bu raporu nerden almalıyım? Devlet hastanesinden mi yoksa normal hastaneden mi? Bir de herhangi bir durum ile karşılaştığımdan gerekli haklarım nedir onu bilmek istiyorum hukuki açıdan yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
Re: Rahatsızlık ile ilgili rapor
Sanıyorum asker olduğunuzdan dolayı raporu askeri hastaneden isteyeceklerdir.
Alıntı:
cecey rumuzlu üyeden alıntı
Sanıyorum asker olduğunuzdan dolayı raporu askeri hastaneden isteyeceklerdir.
evet ama benim düşüncem şimdi böyle ben askerde desem rahatsızım diye birşey olmaz diyecek ben rapor alıp buradan hiç yoktan bu askerin gerçekten böyle bir rahatsızlığı var gibisinden beni yollar yada KTM 'de doktara derdimi anlaymaya çalışmak yerine raporu gösterdiğimde direk tamam der bunun böyle bir sorunu var gerekeni yaparız felan der. öbür türlü anlatınca hemen geçiştiriyorlar ama rapor olduğu zaten böyle birşey diyemez o yüzden sordum birde benim normal 'de hakkımda nedir misal bir kaç ay geçince askeri muhayne etmeleri söz konusu sanırsam 6 ay yada 5 ay dolunca bunun ile ilgili birde yazı lazım hiç yoktan rapora karşı birşey demezler ise o kağıdı göstererek hakkım olduğunu söyleye bilirim böyle birşeye
İzinde bulunduğun yer neresi bilmiyorum ama merkez komutanlığı varsa oraya yoksa askerlik şubesine oda yoksa jandarmaya başvur rahatsızlığını beyan et.Askeri hastahane varsa oraya yoksa devlet hastahanesine veya sağlık ocağına sevk ederler.Ancak acil bir durum değilse birliğinin olduğu yerdeki hastahaneye git derler.Birliğine gidince dilekçe ile hastahaneye sevk iste.