İzini ihbar süresine saydırırsam parasını alabilir miyim?
Merhaba;
Çalışmakta oldugum kurumda su an için 30 iş günü iznim var. Ben istifa edeceğim ama sanırım ihbar süresi uygulaması yapacaklar. Bu durumda ben iznimi ihbara saydırarak ayrılmayı dğüşünüyorum. Bu durumda izin süremin parasını alabilirmiyim. Aynı şekilde eğitim sözleşmesi imzalamıştım onunda dolmasına 1 ay var. Şimdi istifa etsem iznimi o süreyede saydırabilirmiyim. Ya da çalıştığım kurumdan izne ayrılsam ve izin sonu için istifa mektubu verip diğer iş yerine hemen başlasam kanunen bir sıkıntı olurmu? Biraz karısık oldu ama:)
Re: İzini ihbar süresine saydırırsam parasını alabilirmiyim
Sizin ihbar süreniz nedir?
İzin süresini herhangi bir şeye sayamazsınız,saydıramazsınız.Ayrıldığınız tarihte hak etmiş olduğunuz izinlerinin ücreti ödenir.
Benim işyerindeki 3 senem doldu. Yani 8 hafta ihbar sürem var bildiğim kadarıyla. 27 iş günüde izin hakkım var şu an. Ben bugun ihbar süremi başlatıp 2 hafta sonra izin hakkımı kullanarak zaten 1,5 ay gelmeyebilirim. Böylece ihbar süremi doldurmuş olurum. Ancak ben yeni bir işyerine başlamak istiyorum. 27 günlük izin süremi ihbar süremden düşürtemezmiyim. Eğer düşüyorlarsa izin hakkımın parasını öderler mi?
Alacak-borç hesabı yapıldığında 27 iş günü izin yapar 4 buçuk hafta.İhbar süreniz 8 hafta.
Hem izni ihbardan düşmek hem de ücretini almaktan mı bahsediyorsunuz?
Normal olanı izin ücretiniz hesaplanır,ihbar tazminatınız hesaplanır
fark alacaklıya ödenir.
Bu durumda ödeme yapması gerekecek taraf siz olacaksınız.
hem izni ihbardan düşmek hem de iznin parasını istemek hiç mantıklı değil.