İkametgah Adresi ile ilgili bir sorun
Selam, bir sorunum var ve bilgiye ihtiyacım var.
Bir sevdiğim var. Kendisi evlenip boşanmış bir kadın. Kendisiyle evlenmek istedim. Ama ikimizin de aileleri buna müsade etmedi. Kendisini kaçırdım. İkimizinde yaşı bu duruma müsait. 5 Gün beraber kaldık. Yalnız sevdiğim kişi özel ailevi bir meselesi yüzünden geri dönmek zorunda kaldı. Geri gittiği gün abisi sevdiğim kadını kendi evine götürüyor ve orada göz hapsinde tutuyorlar. Hiçbir şekilde kendisinden haber alamıyorum. Ne telefon ile görüşebiliyorum, ne de yüzyüze.
Bende abisinin tüm kimlik bilgileri, cep telefon numarası, vergi numarası ve sadece yaşadığı Semtin hangi mahallesinde yaşadığının bilgileri var. Fakat Açık ev adresi henüz yok. Abisinin ev adresini nereden öğrenebilirim. TT Bilinmeyen numaraları aradım ama abisinin üzerine kayıtlı ev numarası da bulunmuyor.
Muhtarlığa gidip sorsam elimde savcılık izni olmadan ev adresini bana verir mi ? Ayrıca hiçbir kötü niyetimde yok. Sadece sevdiğim kişiyi görmek, iyi olup olmadığını öğrenmek istiyorum.
Hem ayrıca ikimizinde yaşı isteyerek evlenmeye müsait oldugu halde, buna zorla engel olmaları suç olmuyor mudur ?
Re: İkametgah Adresi ile ilgili bir sorun
Yasal yollardan öğrenemezsiniz.
Ancak dilerseniz sevdiğiniz kişinin ağabeyi kaçırıldığı veya hürriyetinin kısıtlandığı iddiasıyla suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Ancak bulunduğu zaman şikayetçi olmazsa hakkındaki suç duyurusu düşer.
Tabii bu durum sizin ilişkinizi nasıl etkiler, bu sayede onu tekrar görebilir misiniz, bilemiyorum.
Nüfusta kayıtlı olan ismime 2. isim ekletmek istiyorum
Merhaba
İsmim emine bu ismi bana dedemin babası eşi doğduğum sene öldüğü için koymuş, çocukluğumdan beri nefret ediyorum...
Ayrıca öz teyzemin adı emine, babamın teyzesinin adı emine, dedemin yeğeninin adıda emine ve ben cidden bazen kendimi öldürmek bile istiyorum bana emine diye hitap edildiğinde... Geceleri uyuyamayacak kadar çok kafama takıyorum... Dedemin babası artık öldü ve bu konuda ailemle de anlaştığım için artık değiştirmek istiyorum. Daha doğrusu 2. bir isim ekletmek istiyorum. Çünkü biliyorumki beni şimdiye dek tanıyanlar yine emine diye hitap edecek ve ben yeni ismimi arz ettiğim birileri yanımda olduğunda bu gibi bir durumda kişiler şaşıracak ve sanki yalan söylüyorum gibi bir durum oluşacak, sevdiğim ismi ekletirsem hiç değilse 2 ismim var diyebilirim...
Şuan 27 yaşındayım benim sorum şu yazdığım sebebler hakim için haklı gerekçelermidir? Sebebler psikolojik çünkü somut şeyler değil ve reddedilsin istemiyorum ismimle çok mutsuzum...
Cevaplarsanız çok memnun olurum...
Re: Nüfusta kayıtlı olan ismime 2. isim ekletmek istiyorum
Alıntı:
RuMe rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba
İsmim emine bu ismi bana dedemin babası eşi doğduğum sene öldüğü için koymuş, çocukluğumdan beri nefret ediyorum...
Ayrıca öz teyzemin adı emine, babamın teyzesinin adı emine, dedemin yeğeninin adıda emine ve ben cidden bazen kendimi öldürmek bile istiyorum bana emine diye hitap edildiğinde... Geceleri uyuyamayacak kadar çok kafama takıyorum... Dedemin babası artık öldü ve bu konuda ailemle de anlaştığım için artık değiştirmek istiyorum. Daha doğrusu 2. bir isim ekletmek istiyorum. Çünkü biliyorumki beni şimdiye dek tanıyanlar yine emine diye hitap edecek ve ben yeni ismimi arz ettiğim birileri yanımda olduğunda bu gibi bir durumda kişiler şaşıracak ve sanki yalan söylüyorum gibi bir durum oluşacak, sevdiğim ismi ekletirsem hiç değilse 2 ismim var diyebilirim...
Şuan 27 yaşındayım benim sorum şu yazdığım sebebler hakim için haklı gerekçelermidir? Sebebler psikolojik çünkü somut şeyler değil ve reddedilsin istemiyorum ismimle çok mutsuzum...
Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurun.
Yazdığınız sebeplerin haklı olup olmadığına hakim karar verecek.
Alıntı:
RuMe rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba
Bir isim de benden Emine kızı Emine (ikinci isim)
Alıntı:
Av.Mehmet Aydın rumuzlu üyeden alıntı
Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurun.
Yazdığınız sebeplerin haklı olup olmadığına hakim karar verecek.
Peki bu dava için yanımda şahitte sunmam gerekirmi? Aileden birilerinin olması sorun olurmu?