Re: Terk Nedeniyle Boşanma
Alıntı:
silas rumuzlu üyeden alıntı
eve dön ihtarı geldi imzaladım ve aldım.iki aylık dönme süresi başlamış oldu. fakat terk ihtarının dört aylık süre dolmadan yapıldığını fark ettim. a)ne zamana kadar terk ihtarına itiraz edebilirim. b)nereye itiraz etmem gerekir.teşekkürler.
Siz de mi kız kardeşinizle aynı dertten muzdaripsiniz? :o
Size yapılan tebligatta hangi mahkemeden "eve dön" çağrısı yapıldığı yazılıdır.
"Eve dön" çağrısı samimi bir çağrı olmalıdır. Yol parası konutta ödemeli olarak gönderilmeli, geri dönülecek evin adresi belirtilmeli, evin anahtarının nereden temin edileceği yazılmalıdır. Bunun gibi teknik detaylardan biri atlanır veya 4 ay dolmadan çağrı yapılırsa, çağrı geçersiz olur.
Bu mahkemeye hitaben yazacağınız bir dilekçe ile çağrının neden geçersiz olduğunu ifade edip itiraz edebilirsiniz.
Veya Evi terk eden kişi "eve dönmemekte haklı olduğunu" ispatlarsa evi terk etmiş sayılmaz. Önemli olan evi terk etmekte haklı olmak değil 6. ay sonunda eve dönmemekte haklı olmaktır. Bunun ispatı 6. ayın sonunda yapılacak duruşmada olur.
Ayrıca kardeşiniz "eve dön" çağrısını aldıktan sonra 2 ay içinde eşinin boşanmaya neden olacak kusurunu ortaya koyan boşanma davası açabilir.
Boşanma davası açmakla ayrı yaşama hakkına sahip olur, eve dönmesi gerekmez.
Dava süresince kendisi ve çocuğu için tedbir nafakası talep ederse alır.
Boşanma kesinleşince velayet annede olursa çocuk için iştirak nafakası almaya devam eder.
Kocanın boşanmaya neden olan kusuru ispatlanırsa boşanmadan sonra kendi için yoksulluk nafakası almaya devam eder.
Kocanın kusuru daha fazlaysa maddi manevi tazminat talebi kabul edilir.
Cevaplarsanız çok sevinirim
ben bundan yaklasık 20 ay önce evlendim ayrı evde oturuyorduk ama geçim sıkıntısı çekince ailemin yanına taşındık 5 ay önce ve esim 5 aylık hamile 20 gun önce bir not bırakıp(sana mutluluklar beni anlamadın vs)annesinin evine gitmiş ve oradan araya giren aracılara olmadık yalanlar söylemiş eşim hergün döverdi diye şimdi ben boşanma davası açmak istiyorum söylediklerini ispatlama imkanı yok çünkü hepsi yalan.birde haber gönderdi ben evleniyorum diye.düğündeki takılarla borçlarımızı ödedik bunları isteyebilirmi ve
davayı şimdimi açmalıyım yoksa cocuk doğuncamı ve bendeki eşyalarını göndermelimiyim ,bir fabrikada 600 ytl maaşla çalışıyorum benden nafaka isteyebilirmi yada ne kadar isteyebilir
Alıntı:
ankaracuneyt rumuzlu üyeden alıntı
İyi güzel de sayın arkadaşım ben o altınları bilezikleri zaten evleniyorum yine bana ait diye aile olduk diye taktık.10 adetini ailem taktı.Şahsen yan,i sen diyorsun ki.ÇaLış ömür boyu evlenirken tüm servetini oryaya koy.Kadın boşansın alsın.ÇOk yanlış bunu ben ancak kan la temizlerim.Ben yıllarca aç susuz gezdim.Kürekle çalıştım.Bi hamallık yapmadığım kaldı .Nasıl kanun böyle olan 3 ay bu 3 ayda zaten dogru düzgün ne ilişki ne yaşam hep kavga gürültü.MAlımı benle kazanmadı ki.O asgari ücretle çalışan evleri bile kirada olan biri.MAntık mı alır bunu?.Ben böyle kanunu tanımam kusura bakmayın.Onlar 1 milyar masraf etmiş.ben 15 milyar.asla.
Ayni dertten bende muzdaribim kardesim.7 sene yurtdisinda calistim mutlu olalim cocuklarimiz olsun diye evlilik yaptim nerde herseye itiraz herseye karsi olmak herseyin ben iyisini bilirim havalari.Yani herseyin iyisini biliyordun da neden bunu hayatina yansitamadin madem bu yasina kadar nerde hayatta basari nerde kariyer.Ben bu yaptigim masraflarla Rusya da neler yapardim...Ben 30 milyar harcadim karsi taraf en fazla 500 ytl harcadi yani artik yeter 6 ay gecti bende bosanicam simdi de kalkmis ev istiyor benden bosanmak icin Hanfendi 6 ay evli kalicak bir de ev yapicam ustune bir ev 200 milyar bugun zaten takilarin da yarisini istemiyorum en asagi 15 milyar tutuyor onlar.Yani akillari fikirleri para valla Allah aclikla terbiye etmesin hep ozenti...Tavsiye Slav Kadinlari diyorum baska da birsey demiyorum.Onlar varsa var yoksa yoktan anlarlar en azindan.
Sayın C_istanbul74,
Sırf yazmış olmak için yazı yazmışsınız. Kullandığınız çirkin dil ve tabirler, site kurallarımıza aykırılık teşkil etmektedir. Uslubunuza ve cümlelerinize dikkat etmenizi rica ediyorum.
Burası hukuki problemlerin paylaşıldığı bir sitedir. Amacınız, kininizi dışarı vurmak, sesinizi duyurmaksa, yanlış yerdesiniz. Lütfen, biraz daha dikkatli olalım.
Saygılarımla,
Kin falan kusmuyorum sadece hata yaptigimi soyluyorum baskalari da hata yapmasin diye basimdan gecenleri yazip yol gosteriyorum dikkat edersiniz karsi tarafa kufur yok, ben ne yazilar okudum hukuki.net te bayanlari erkeklerin ic camasirana kadar alicam surundurucem tabirlerine kadar devir boyleyse yok artik evlenmek Turk erkegi de evlenecekse dogu avrupa kadiyla evlenmelidir dedim bu benim dusuncemdir katilan katilir katilmayan katilmaz.Sunu soylemek istiyorum 10 senedir yurtdisindayim 16 ulke gordum 4 degisik ulkede yasadim dunya da en fedakar erkek turk erkegidir herseyi yapar parasini da harcar son kurusuna ama saygi gormek ister saygi gormezse delirir.Yabanci erkek umursamaz ama parasini da harcamaz hersey ortak yapilir herzaman da sade nikah yapilir asiriya kacilmaz.Taki bile takilmaz.Eger erkek bunlari yapacaksa saygi ister sevgi ister gormezse o zaman iste siddet de olur bosanma da olur..Ama sonucta ben her turk erkegini savunmuyorum benim calisan sorumluluk sahibi olan maddi durumu iyi olan beylere sozum.diger calismayan evde yatan gidip 20 yasinda evlenip ailesinin evinde oturan erkege degil.
Merhabalar,
Bir akrabam var ve yirmi yıllık evlidir. Fakat son 5 yıldır huzursuzluk ortamı doğmuş son 2 yıldır ise evde hemen hemen hergün kavga yaşanır olmuştur. Aile büyüklerinin araya girmesi ile akrabam olan şahıs 2 defa boşanma davası açmanın eşiğinden dönmüştür. Çiftin biri 18 yaşını doldurmuş 4 adet çocuğu vardır. Size sormak istediğim konu şudur, kişi evlendikten sonra karısının tüm müsrif harcamalarına rağmen 1 ev, 1 araba ve dükkan sahibi olmuştur. Eşinin derdi şu anda bir boşanma olsa bu elindeki malların tamamına yada bir kısmına konmaktır. Aile Mal Paylaşımı ile ilgili kanun yürürlüğe girdikten sonra herhangi bir girişimde de bulunmamıştır. Bu kişi üzerinde olan malları bugün birine devretse dahi boşanma sonunda yine de bunlardan birinin yada birkaçının parasını diğer tarafa vermek zorunda mıdır? Ya da bu malları sattıktan ne kadar süre sonra dava açarsa problem kalmaz. Diğer bir sorum eşi boşanmak istemezse dava sürünceme de kalabilir mi? Belki yapılacak şey çok etik gözükmeyebilir ama bu yirmi yıl içinde akrabam olacak şahıs gece gündüz çalışmasına rağmen evde sürekli hırsızlık olduğu gerekçesi ile eşinden çok büyük meblağlarda ücretler almış ve onu çoğu kez zor durumda bırakmıştır. Konu ile ilgili yardımcı olabilecek misiniz?
Not: Dükkanı üzerinde aldığı krediye istinaden ipotek vardır.