47 yıldır oturulup vergisi ödenen gecekondu tapusu
Öncelikle iyi akşamlar,
1961 yılın'da noter'den alınmış satıs vaadi sözleşmesi ile üzerinde yaklaşık 47 yıldır oturduğumuz bir gecekondumuz var.Gecekondu bize satan sahibin tarafından o yıllarda para karşılığı Ermeni birinden alınmış fakat o zamanın tebdırsızlıgı ıle tapu uzerıne gecılmemıs bu arkasta ermeni'den aldığı evi bize satış sözleşmesi ile satmış..
Gel zaman git zaman bu yer üzerinde 47 yıldır oturularak ve vergileri ödenerek kalınmış. Yani elimizde bu kadar uzun zamandır oturdugumuza dair belgeler mevcut..Tapu'da yapılan araştırma'da ermeni kişinin soyunda miras ondan ona devrederek geçmiş fakat kişiler Türkiye'de yaşamamakla beraber 50 yıldır'da ortalarda yoklar(ölü,diri yada mirascılar oldumu bilinmiyor).
Bu aşama'da evin tapusunu almak için elimizden gelebilecek bir durum varmı sizce yada böyle bir şey mümkünmü çünki yıllardır kimse buraya ne yıkalım diyor nede tapusunu verelim diyor oyle ortada kaldı ve hala uzerınde oturuluyor..Bu aşamada acılabilecek bir dava ve uğraş neticesinde tapu alınabılırmı..
Teşekkürler..
Re: 47 yıldır oturulup vergisi ödenen gecekondu tapusu
721 sayılı Türk Medeni Kanunu’nun 713.maddesi ve Aynı maddenin ikinci fıkrasında “Aynı koşullar altında maliki tapu kütüğünden anlaşılamayan
veya 20 yıl önce ölmüş ya da hakkında gaiplik kararı verilmiş bir kimse adına kayıtlı bulunan
taşınmazın… tapu kütüğüne tesciline karar verilmesini isteyebilir” hükmünü içermektedir.
Bu madde'den yola cıkılarak acılan bır dava'da basarılı olma ımkanı varmıdır..
Avukatım'la bu konuyu görüştüm ve gerekli evrakları kendisine verdim olumlu gelişmeler olmasının muhtemel oldugunu soyledı ama genede sizlere bir danısmak istedim..
tşk.