Tarım arazisi satışı hakkında
Sayin kukukçu arkadaşlar benim sizlerin yardiminini istedigim konu özetle şu:
Kayin babamin yedi dönüm arazisi vardi bir dönümünü enistisene yarim dönümünü kardesine satmiş tapuda böldürmüş kendisi ölünce veraset ilami çıkartildi. Veraset ilaminda 8 hiisadar var kaynanama düşen 4/1 hisseyi 2000 yılında noterden satış vaadiyele satın aldim daha sonra bu hissadarlardan ikisinden 2002 yılında yine noterden saatış vaadiyle satin aldim ve tapuya sadce serh düşüttürdüm tapuyu almadim.Geçen yıl tarim arazileri ile ilgili bir yasa çıkmış benim aldigim arazi dikili tarim arazisine giriyor.ve benim üzerimde olan arazi iki dönüm birde karimin üzerine bir dönüm var.şimdi ben bu yerleri satmak istiyorum.Küçük Bİr ilçedeyim.Tapuya gittim notere gittim ama kimsenin birşey bildigi yok kimi noter satişi geçerli degil süresi geçmiş diyor,kimi satiş geçerli olsada yasa kapsaminda diyor satamassin ben bu işin içinden çıkamadim.benim bu yerleri satmam için ne yapmam lazim. şimdiden ilginize tessekkür ederim
Re: Tarım arazisi satışı hakkında
Sanirm bu konu hakkinda kimsenin bir fikri yok yani durum şu sen bu yerleri aldin ve başina bela ettin şimdi üstüne kaldi böyle gelmiş böyle gider bir yol yok sanirim okuyup sabır gösteren arkadaşlara tesekkür ediyorm
Re: Tarım arazisi satışı hakkında
Açıkça site kurallarını ihlal ettiğinizi, hiç kimsenin özel danışmanlık yapmak zorunda olmadığı kuralını da gözardı ettiğinizi belirtmek isterim.
Konuya gelince, sitemkar tavrınızdan dolayı sağlıklı okuyamadım ama notere ve tapuya gitmek aklınıza gelmiş ama bir avukata elinizdeki varakalarla gitmek gelmemiş... düşündürücü bir durum... Takdir sizin.