Askerlik nedeniyle işten ayrılma
Askere gidiyorum diye işten ayrılmak istiyorum ama askerlik tecil süremin bitimene 3-4 ay var, diyelimki bu süre bitimindede tekrar askerliği tekrar tecil ettirdim, ancak tecil süremin normal bitimine 3-4 ay kala işten ayrılırsam kıdem tazminatı alabilir miyim? İşyeri askerlik için sülüsünü istemediği takdirde, askere gidiyorum diye işten ayrılıp tazminatımı sorgusuz alabilir miyim? Böyle bir şeyde kıdem tazminatı işverenin cebinden mi yoksa sigortadan mı karşılanır?
Re: Askerliik nedeniyle işten ayrılma
İşyerine askere gideceğinizi ispat etmeniz gerekecektir
her iki durumdada işten atılma ve askerlik için ayrılmada kıdem tazminatı işverenin cebinden mi ödeniyor, ayıca işveren askerlik için bir kanıt istemez ve tazminatımı verirse daha sonradan bir sorun olurmu
??????????????????????????
Forum kurallarını oku. ??????????????????????????? .Bu yazının hangi dilde olduğunu anlamadım. Eğer anladığım dilde ise,,, Cevap:????????????????
Şİmdi: Evet kıdem tazminatını işveren verir. Fakat askere gidiyorum diye işten çıkamazsın. Sülüsünü işverene ibraz etmek zorundasın.
Forum kurallarını oku. ???? .Bu yazının hangi dilde olduğunu anlamadım. Eğer anladığım dilde ise,,
Şİmdi: Evet kıdem tazminatını işveren verir. Fakat askere gidiyorum diye işten çıkamazsın. Sülüsünü işverene ibraz etmek zorundasın.