Emeklilik hakkimi elimden aliyorlar
Merhaba
Benim SSK ile bir problemim var ve soruma cevap bulamiyorum. Aranizda yardimci olabilecek biri varsa cok memnun olurum. Annem benim 4 yil once emeklilige hakki vardi. Soyleki 9 yil bagkurdan isveren olarak primleri odendi daha sonra SSK istege baglidan devam ederek toplam 7249 is gunu odemesi oldu. SSK'ya emeklilik muracati yapti. SSK'da bagkurdan gunlerini istemis ancak Bagkur bizde gunu gozukmuyor demis. Annemde bagkuru mahkemeye verdi ve simdi kazandi. Tekrar SSK'ya basvurdu mahkeme kararinida verdi. Suan islemde onlar bagkurdan tekrar gunleri isticekmis.Ve Bagkurda gunleri gonderdi. Ancak benim sorum su bu gecen 4 yilin maasini toplu olarak alabilirmi. Eger albilirse ne gibi bir yontem uygulamasi gerekiyor. SSK da mudur yardimcisina sordum bana yarim agiz siz basvurun hakkediyorsa verirler dedi. Hicbir yol gostermedi. Bir yol gosterirseniz cok memnun olurum. Vaktiniz icin simdiden tesekkurler.
Re: Emeklilik hakkimi elimden aliyorlar
Bu konu ile ilgili bilgisi olan yardımcı olabilir mi?Benim durumum da bu olaya benziyor.BAĞKUR ile SSK çatışması vardı.Konu mahkemeye taşındı.Mahkeme bittimesine ragmen bir netice alamadım ve dosyayı bulamadık.Mahkeme sonucunu nasıl öğrenebilirim?Dosya takibini nasıl yapabilirim?Konu ile ilgilenenlere teşekkürler.
----------
tipello.net - i am not referring you, i just DO recommend it.
Sanirim bir bilgisi olan yok. Insallah vardir. Lutfen yardimci olun. 4 yili nasil alabilirim ssk dan.
Alıntı:
duyar30 rumuzlu üyeden alıntı
4 yilin maasini toplu olarak alabilirmi. Eger albilirse ne gibi bir yontem uygulamasi gerekiyor.
Emeklilik müracaatından sonra sigortalı sayılmasını gerektiren bir işte çalışmamışsa, İlk talebinize göre maaş bağlanması gerekir. Dolayısıyla 4 yılın maaşını toplu olarak alabilir. Bunun için bir şey yapılmasına gerek yoktur.
Tesekkur ederim Yakup bey
Alıntı:
yyln rumuzlu üyeden alıntı
Emeklilik müracaatından sonra sigortalı sayılmasını gerektiren bir işte çalışmamışsa, İlk talebinize göre maaş bağlanması gerekir. Dolayısıyla 4 yılın maaşını toplu olarak alabilir. Bunun için bir şey yapılmasına gerek yoktur.
Merhaba
Annemin emekli maasi baglandi ancak 4 yili toplu olarak vermemisler sadece aylik baglanmis birde 1600 kusurlu bir miktar toplu olarak gelmis. Benim simdi bu 4 yili talep etmem icin ne yapmam gerekiyor acaba. Bana yardimci olursaniz memnun olurum.