Adıma düzenlenmiş senetin durumu
Merhabalar. Daha önceden alışvariş yaptığım ve senet düzenlediğimiz bir işyeri sahibi ödenmiş senetleri tekrar düzenleyerek bir başkasına devretmiş. Senetteki imzalar benim imzama benziyor ama benim attıklarım değil çünkü biz ödemeyi yapıp senetleri alıp yırtmıştık. Senette yazılı olan alacaklı kişi ise bu olaydan sonra soyadını değiştirmiş. Ayrıca adımda senete yanlış yazılmış. Adres ve soyadım doğru fakat adım Selma yerine Sema yazılmış. Bu durumda ne yapmam doğru olur.
İhtarname geldiğinde burada böyle birisi yok deyip kabul etmesek mi yoksa alıp itiraz mı etsek.
Re: Adıma düzenlenmiş senetin durumu
Odeme emri geldiginde 7 gun icerisinde odeme emrini gonderen icra dairesine itirazda bulununuz,itiraz dilekcenizde imzanin size ait olmadigini mutlaka belirtiniz..
Alıntı:
laciwert rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar. Daha önceden alışvariş yaptığım ve senet düzenlediğimiz bir işyeri sahibi ödenmiş senetleri tekrar düzenleyerek bir başkasına devretmiş. Senetteki imzalar benim imzama benziyor ama benim attıklarım değil çünkü biz ödemeyi yapıp senetleri alıp yırtmıştık. Senette yazılı olan alacaklı kişi ise bu olaydan sonra soyadını değiştirmiş. Ayrıca adımda senete yanlış yazılmış. Adres ve soyadım doğru fakat adım Selma yerine Sema yazılmış. Bu durumda ne yapmam doğru olur.
İhtarname geldiğinde burada böyle birisi yok deyip kabul etmesek mi yoksa alıp itiraz mı etsek.
Selma hanım bunun için öncelikle size ait olmayan imza adli tıpda incelenir ve tesbit edilir. Adınızın yanlış yazılması da ayrı bir avantaj.. Sonuçta sizin de manevi tazminat açma hakkınız var. Ben hukukcu değilim ama endişeniz yersiz..
Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim. İlk defa böyle birşey başıma geldiği için gerçekten çok endişelendim.
Ayrıca şunuda sorayım. imzalar benim imzama çok benziyor. Gerçi benim atmış olmam imkansız. Çünkü senetlerimi geri aldım. Ayrıca hiç bu meblada bir senede imza atmadım. İtiraz edip imzaların benim olduğu gibi bi sonuçla karşılaşabilirmiyiz acaba. Benim olmadığım kesin anlaşılır değil mi?
Senet ıcraya konuldugunda sıze gonderılecek olan odeme emrıne 7gun ıcınde ımzanın sıze aıt olmadıgına daır ıtırazınızı bıldırın.Imzanın sızın olmadıgından emınsınız.Hernekadar ımza sızın ımzanıza benzesede sıze aıt olmadıgı gereken kurumlarca mutlaka tespıt edılecektır.Ayrıca yanlıs bılmıyorsam eger talepte bulunursanız bu haksız ıcrayı,karsı tafarı senet bedelının %40oranında tazmınata mahkum edebılırsınız.Avukata danısmanızı tavsıye ederım.Saygılar