Milletvekillerinin emekliliği
Arkadaslar milletvekillerinin 5 sene boyunca oturdukları yerden para kazanıp sonrada erken emekliye ayrılmaları ve bir de üstüne milyarlarca lira maaş almalarına rağmen geriye kalanlarımız 9000 iş günü çalışmak zorunda ve ondan sonrada 65 yaşını beklemek zorundadır. Ve bu da yetmiyormuş gibi aldıkları emekli maaşı ekmek paralarına anca yeter nitelikte bir miktardır. Bütün bunlar olurken boş boş oturmak benim çok canımı sıkıyor. Bir şeyler yapmamız gerek diye düşünüyorum. Ne bileyim imza kampanyası başlatalım, eylem yapalım, bir şekilde insanlara ulaşmayı birilerinin dikkatini çekmeyi deneyelim. Gidişhat pek parlakmış gibi gelmiyor bana ve inanıyorum ki sizler de hukukçu olarak ya da en azından hukukla ilgilenen insanlar olarak benim gibi düşünüyorsunuzdur... Milletvekilleride bizimle eşit şartları paylaşsın. Onlar da 9000 gün çalışarak emekli olsun. Bizimle aynı maaşları alsın. Bizden bir farkı olmadıklarını farketsinler artık...
Re: milletvekillerinin emekliliği
O zaman niye milletvekili olsunlar ki???
Re: Milletvekillerinin emekliliği
Alıntı:
Onlar da 9000 gün çalışarak emekli olsun.
Kiyak emeklilik denilen girisim Anayasa Mahkemesi tarafindan iptal ediliyor,Anayasa Mahkemesi kararlari geriye yurumediginden eskiler icin kazanilmis hak doguyor,yeni gelenler de ayni sistemi surduruyor..
Re: milletvekillerinin emekliliği
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
O zaman niye milletvekili olsunlar ki???
Mantıklı düşünürsek milletvekili demek para kaynağı demek degildir. En azından öyle olmaması gerekir bize öğretildiği kadarıyla. Kendi milleti için bir şeyler yapmaya, iyi bir şeyler yapmaya çalışan insanların milletvekili olması gerekir. Mesela bu yüzden olabilirler bence... =)
Re: Milletvekillerinin emekliliği
Bu arada sayın Ulaş yeni gelenlerinde aynı sistemi sürdürdüğünü söylemişsin bu gidişle daha çok sürecek gibi geliyor bana. İşte bu yüzden diyorum en azından tepkimizi gösterelim belki birileri bizim halaa uyumadığımızı anlamış olur? ;)