Asker eşine böylesi hakaret
Merhaba,
öğretmen olarak görev yapmaktayım. eşim üst düzey bir subay. iş yerimde müdür muavini olarak görev yapan kişi, sigara içme odasında diyarbakırlı başka bir eğitimci arkadaşım ile aynı ortamda bulunduğum için ve diğerleri ile olduğu gibi onunla da konuşuyor olmamdan dolayı eşimin mesai arkadaşlarına benim pkk yandaşı olduğuma dair asılsız söylentiler çıkarmıştır. benim nezdimde eşimin mesleki şerefi ile oynayarak beni de küçük bir yerde yaşamamız dolayısı ile zan altında bırakmıştır. bunu söylediği beyfendi eşimin mesai arkadaşı eve gidip eşine anlatmış. o da başka bir ortak arkadaşımıza bu konuyu aktarmış ve dolaylı olarak bu konu bana kadar ulaşmıştır. Oysa bunun altında yatan gerçek neden ise müdür muavini olarak çalışan zaatın okuldaki başka bir bayan arkadaş ile dilden dile dolaşan samimiyeti ve benim bu samimiyet karşısında yakın arkadaşım olan eşini uyarmış olmamdır.
ben böyle bir durumda hakaret davası açabilir miyim? Bu kadar hassa bir konu üzerinden özellikle eşimi zor durumda bırakmıştır neler yapabilirim ? Bana yol gösterir misiniz?
Re: asker eşine böylesi hakaret
Merhabalar..
Basinizdan gecen uzucu olay nedeniyle gecmis olsun,her halukarda tazminat davasi acabilirsiniz,soz konusu kisi bu soylemlerini 3 ve daha fazla kisiye iletmis ise Cumhuriyet Savciligi'na suc duyurusunda bulunabilirsiniz..
Saygilarimla.