Almanya Hukukuna Göre Boşanma
Benim eşim Türk asıllı Alman vatandaşı.Biz 17.10.2007 tarihinde Türkiye'de evlendik.Fakat ben dil yasası gereğinden oraya gidemedim.Evlendikten sonra eşim buraya 3 kez geldi.Fakat şimdi onu aldattığımı düşünerek benden boşanmak istediğini söyledi.Fakat bunun aslı kesinlikle yoktur.Ben evlenmeden önce çalışıyordum ve 17 yaşında bir kızımla yaşıyordum.Benim maaşım ve vefat eden eşimden kalan emekli maaşı ile geçiniyorduk.Fakat evlendikten sonra işi bıraktım.Çünkü şimdiki eşim çalışmama müsade etmedi.Şimdi çalışmıyorum evim kira ve bir gelirim yok.Bunun üzerine eşimde hiçbir yardımda bulunmuyor.Eşimin geliri oldukça yerinde.2tane işyeri var.Bana şimdi Almanya'da boşanma davası açacağını söyledi.Davayı açtığında ondan maddi olarak tazminat,nafaka v.b şeyler talep etme hakkım varmı? Ayrıca ben boşanmayı kabul etmezsem ne olur? Ve mahkeme ne kadar sürer ? Almanya medeni kanununa göre boşanma hakkında en kısa zamanda bana bilgi verebilmenizi rica ediyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim.
Re: Almanya Hukukuna Göre Boşanma
Türkiye'de evlendiğiniz ve Türk vatandaşı olduğunuz için boşanmanız Türk medeni kanununa göre söz konusu olabilir.
Boşanmadan da dava açarak kocanızdan tedbir nafakası talep edebilirsiniz.
Kocanız boşanma davası açarsa dava süresince talep ederseniz tedbir nafakası alabilirsiniz.
Boşanma halinde kocanızın boşanmaya neden olacak kusuru varsa yoksulluk nafakası, kusuru sizin kusurunuzdan fazlaysa maddi veya manevi tazminat alabilirsiniz.