İşyeri değişikliğinden doğan haklarım
Merhaba,ben 2.5 senedir Avcılar'da bulunan işyerimde çalışıyorum ancak işverenler Avcılar'daki şubeyi kapatıp Gaziosmanpaşa'daki şubeye geçecekler ve benimde kendileriyle çalışmamı istiyorlar ancak bu bölgeden gidecek tek eleman ben olduğum için servis vermiyorlar,ben evli ve 2 yaşında bir çocuk annesiyim çocuğumu hergün ikametim olan Avcılar'da bakıcıya bırakıyor ve akşamları alıyorum...Eğer Gaziosmanpaşa'ya gidersem 15 dakikalık yol mesafem 2 saate çıkacak ki bu benim çocuğumu bakıcıya bırakıp almamı güçleştirecek yani sabah 7 de çocuğumu bakıcıya bırakmam lazım ki 9 da mesaiye başlayabileyim aynı şey akşam içinde geçerli saat 17.00 de işden çıksam 19.00 gibi çocuğumu alabilirim ki bu çalışma saatleri ne bana nede işverenime uymayacak....Olayların özünde sormak istediğim,benim bu durumda haklı sebeplerden dolayı tazminat alma şansım olur mu?...Ayrıca bana henüz iş yeri değişikliği ile ilgili bir bildirim yapılmadı,şuan itibari ile yapılsada ben ihbar tazminatı alabilirmiyim ya da ihbar süresinde Gaziosmanpaşa'da çalışmak zorunda mıyım?...Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim...
Re: İş yeri değişikliğinden doğan haklarım
Kanaatimce bu degisiklik is kosullarinda esasli degisiklik olarak degerlendirilmelidir,bu durumda soz konusu degisiklik yapildiginda bu degisikligi kabul etmediginizi isvereninize yazili olarak beyan edin ve bu beyanatinizi isveren imzali bir belge ile kayit altina alin.Bu durumda isvereniniz ya degisikligi yapmayacak ya da degisikligin hakli bir nedene dayandigini ileri surerek is akdinizi feshedecektir..Bu durumda kidem tazminatina hak kazanabileceginiz gibi kosullari olusursa ihbar tazminati da alabilirsiniz..
Saygilarimla.
Re: İşyeri değişikliğinden doğan haklarım
cevabınız için teşekkür ederim...